Haberler

Samsun: Samsun'da, "Gss Ve Aile Hekimliği" Paneli

Samsun-Sinop Tabip Odası ile Samsun Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanlığı tarafından "Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Aile Hekimliği" konulu panel düzenlendi.

Panelde; Samsun Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Dr. Murat Erkan, İzmir Tabip Odası'ndan Dr. Mustafa Vatansever ve İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Osman Öztürk birer konuşma yaptı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele ilgi gösterilmezken, Dr. Murat Erkan, "Aile Hekimliği" uygulamasına katılma zorunluluğu konusunun muallakta olduğunu ileri sürerek, "Bu konuda net söylenecek bir şey yok. Sağlık personelinden aile hekimliğine itirazı olanların sayısı çok. Sonuçta herkesin ekmek ve gelecek kaygısı var" dedi.

Dr. Mustafa Vatansever, aile hekimliği eğitim ve uygulamasına katılacak hekimlere 3 bin 500 YTL verilmesiyle ilgili bütçede kaynak olmadığını iddia etti. Vatansever, "Ondan sonra Ali Babacan çıkıyor, sağlıkta tasarrufa gidiyor. 2007'de de sağlıkta performansa dayalı sisteme geçilecek. GSS ve aile hekimliğine her aşamada itiraz edilmeli" diye konuştu.

Dinleyicilerden, Uzm. Dr. Hasan Hamzaçebi'nin, "Aile hekimliği eğitimlerine katılmayı kabul etmeyenlerin tayini çıkarılıyor mu, baskı oluyor mu?" şeklindeki sorusunu da cevaplandıran Dr. Vatansever, "Düzce'de, 'Süreriz, ederiz' tehditleri çok oldu. Kabul etmeyenler toplum sağlığı merkezlerinde görevlendirildi. Baskılar oluyor ama kişisel değil, toplu baskı yapıyorlar. Neticede, aile hekimliği uygulaması her ilde farklı gerçekleştiriliyor. Ama sonuçta o sisteme Düzce'de geçildi" şeklinde konuştu.

Vatansever, "Hekimler ekmek ve gelecek kaygısı yüzünden mi bu uygulamalara karşı çıkıyor?" sorusunu da, "Türk Tabipler Birliği, ABD Tabipler Birliği gibi salt hekim haklarını savunmaz. Halkın sağlığıyla da yakından ilgilenir. GSS ve Aile Hekimliği uygulaması halkın aleyhindedir. Bu gelecekte daha iyi anlaşılacaktır" diye cevapladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title