Haberler

Samsun Raylı Sistem Sözleşmesi İmzalandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Toplam 156 Milyon Euroluk 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin Yapım İhalesini Kazanan Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyumu Arasında Sözleşme İmzalandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile toplam 156 milyon euroluk 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin yapım ihalesini kazanan Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyumu arasında sözleşme imzalandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki tren istasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasına 16.5 kilometre mesafede inşa edilecek olan 'Hafif Raylı Sistem Projesi Yapım İşleri ve Müteahhitlik Hizmetleri' için 2 bölüm halinde gerçekleştirilen ihale süreci 5 Mayıs'ta tamamlandı. 65 milyon euro kredi verecek olan Avrupa Yatırım Bankası'nın (AYB) 106 milyon euro ile en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanan Alsim Alarko Ansaldobreda konsorsiyumunu onaylamasının ardından sözleşme aşamasına gelindi.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Ansaldobreda Proje Geliştirme Başkanı Arcan Gelo Fornelli, Alarko CEO'su Ayhan Yavrucu arasında sözleşme imzalandı. Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin üçe bölündüğünü, 35 milyon euro 16 adet tren, 35 milyon euro yol ve alt yapı, 35 milyon euroluk kısmını ise elektronik, mekanik ve sinyalizasyon sistemleri gibi projelere ayrıldığını söyledi. Projenin bulvar üzerinden Yaşardoğu Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi önünden, Gençlik Caddesi'ni takiben eski Bafra Garajı, Maliye Lojmanları istikametinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne ulaşacağını ifade eden Yılmaz, inşaat çalışmalarına 1.5 ay içinde başlanacağı ve projenin 3 yılda tamamlanacağını açıkladı. 5 yıldır yürütülen çalışmada en sonunda inşaat çalışmasına ulaşılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, "Büyük bir yol kat ettik. Samsun sahil kısmında doğu-batı istikametine genişleyen bir şehir. 40 kilometrelik merkezde sahil güzergahı var. Samsun sahile sıkışmış ve toplu taşıma gereksinimi var" dedi.

(MD-SA) 23.06.2008 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title