Haberler

Samsun: Prof. Dr. Odabaş'tan, Öğrencilere Basit Soru Sorulması Önerisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Odabaş, Öğretmenlerin ve Öğretim Üyelerinin Öğrenci Olduğu Yılları Unutmaması Gerektiğini Belirterek, Öğrencilere İlk Sınavlarda Basit Sorular Sorulması Gerektiğini Söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Odabaş, öğretmenlerin ve öğretim üyelerinin öğrenci olduğu yılları unutmaması gerektiğini belirterek, öğrencilere ilk sınavlarda basit sorular sorulması gerektiğini söyledi.

İlk sınavlarda nispeten basit sorularla öğrencilere daha iyi notlar alabilecekleri düşüncesinin aşılanmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ferhat Odabaş, "Bütün öğrenciler derslerinde başarılı olmak ister. Bunu ya derse çalışarak ya da kopya çekerek sağlama yolunu seçer. Öğreticinin yakınlığı ve yaklaşımı öğrenciyi çalışmaya yönlendirir" dedi.

Öğretmenlerin öğrenciye kopya çektirmemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Odabaş, öğretmenlerin dersi sevdirmesi gerektiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Ders ne kadar anlaşılmaz ve zor olsa da öğrenci pozitif bir yaklaşımın sonucu olarak zorluğu kolayca aşar. Öğrenciler ezbercilikten uzaklaştırılmalı. Balığın nasıl yeneceği değil, nasıl tutulacağı öğretilmeli. Öğrenci psikolojisi çok iyi bilinmeli. Öğrencilerin başarısızlığını öğrencinin bilgisizliğine değil, yaklaşımların yanlışlığına bağlamak daha doğru olur."

Prof. Dr. Odabaş, yapılacak ilk sınavlarda öğrencilere nispeten kolay sorular sorulmasının önemini de vurguladı. Odabaş, "Çünkü sınavda çok düşük not alan bir öğrencinin özgüveni sarsılır ve sezon boyunca başarısız olmasına yol açar. Halbuki, biraz yüksek not alması sağlanan öğrenci, derslerine daha çok çalışacaktır. Böylece başarılı olmanın önü açılacaktır. Öğretim üyeleri ders anlatırken hayattan örneklerle dersi renklendirmeli, kolay anlaşılmasını sağlamalıdır. Çünkü anlatılıp geçilen derse ilgi gösterilmez. Başarısızlıkta öğrenciden çok öğreticinin payı vardır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title