Haberler

Samsun: Okuma-yazma Kursu Gören Erlere Diploma

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda Vatani Görevini Yaparken Katıldıkları Okuma-yazma Kursunu Başarıyla Tamamlayan Öğrenen 39 Sıhhiye Er, Düzenlenen Törenle Diplomalarını Aldı.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken katıldıkları okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan öğrenen 39 sıhhiye er, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Komutanlığı'nda yapılan okuma yazma kursu kapanış törenine Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Seçkin Erol ve erler katıldı. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken İlkadım Rotary Kulübü tarafından verilen Kolaylaştırılmış Okuma-Yazma Eğitimi'ne (KOYE) katılan ve yaklaşık 2 ayda okuma-yazma öğrenen sıhhiye erler adına Hacı Yusuf Orman isimli er açılış konuşması yaptı. Ardından, okuma-yazma öğrenen 39 ere, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Seçkin Erol tarafından diplomaları dağıtıldı. Diplomalarını alan erleri tek tek alnından öpen İl Jandarma Komutanı Serdar Yücel, büyük alkış aldı.

Diploma törenin sonunda bir konuşma yapan Tümgeneral Beştepe, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin okuma-yazmanın ötesinde diğer eğitimlere de çok önem verdiğini söyledi. Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için aydın beyinlere ihtiyaç olduğunu dile getiren Tümgeneral Beştepe, okuma-yazma kursu alan erlere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Okumaya devam edin. Okudukça, beyinleriniz aydınlandıkça, hayatı daha iyi tanımaya, dünyayı daha iyi görmeye, olayları ve insanları daha iyi değerlendirmeye başlayacaksınız. Bugün ülkemizde ayrılıkçı bir akım var. Hangi kafaların niçin oralara sürüklediğini, hangi menfaat gruplarının bunları kendilerine alet ettiğini daha iyi anlayacaksınız. Sizler okuyamadınız, sizin gibi okuyamayan anneleriniz, kız kardeşleriniz ve yakın kadın akrabalarınız var. Onları hangi kör zihniyetin, hangi tutuculuğun bu halde bıraktığını daha iyi anlayacaksınız. Okudukça, size aydın gözüken, size bilgili görünen, dini açıdan da size ulema gelen insanları gerçekten ne olduklarını daha iyi anlayacaksınız. Kimlerin bu ülkeyi daha çok sevdiğini, birlik ve beraberlik için çalıştığını, kimlerin gerçekten Atatürkçü, kimlerin gerçekten laik, demokrat olduğunu, kimlerin ise bunu göstermelik yaptığını daha iyi anlayacaksınız. Onun için okuyun, okuyun, okuyun. Daha çok okuyun ve okuma bilmeyenlere sizde el uzatın."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title