Haberler

Samsun: Mmo'dan Sürücülere Uyarı

Makine Mühendisleri Odası (Mmo) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Yaklaşan Yılbaşı ve Kurban Bayramı Tatiliyle Birlikte Trafik Kazaları Açısından Riskli Günlere Girildiğini Belirterek, Sürücüleri Dikkatli Olmaları Konusunda Uyardı.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, yaklaşan yılbaşı ve Kurban Bayramı tatiliyle birlikte trafik kazaları açısından riskli günlere girildiğini belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gürkan, yaptığı açıklamada, kötü hava şartları ve son 5 yıldaki Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde meydana gelen 712 trafik kazasında toplam 981 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 674 kişinin yaralandığını bu nedenle sürücülerin daha dikkati olması gerektiğini kaydetti. Trafik kazaları nedeniyle her yıl 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Gürkan, "Trafik kazalarının maddi boyutu yılda 10 milyar doları bulmaktadır. Son 10 yılda 100 milyar dolar parasal kayba neden olan trafik kazalarında orta büyüklükteki bir il nüfusumuzu kaybetmiş bulunmaktayız" dedi.

Kazalarda, ağır tonajlı araçların neden olduğu ölümlü trafik kazası oranın yüzde 42.5, otobüslerin ise 12.6 olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Trafik kazalarının yüzde 65'i insana bağlı nedenlerden, yüzde 30'u araçta meydana gelen arızalardan, yüzde 5'i ise yol kusurlarından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle yılbaşı ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle seyahat edecek olan vatandaşlarımızın, öncelikle toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri, özel araç ile tatile çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarının kış bakımlarını yaptırmaları, araç dış lastiklerinin diş seviyelerini kontrol ettirmeleri ve zincirsiz trafiğe çıkmamaları ve mutlaka seyahat esnasında emniyet kemerlerini takarak trafik işaretlerine riayet etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title