Haberler

Samsun-Krasnodar Uçak Seferleri Yeniden Başladı

Geçen yıl Samsun-Çarşamba Havaalanının bakım onarıma alınması dolayısıyla ertelenen Samsun-Krasnodar arası uçak seferleri bugün yeniden başladı.

Geçen yıl Samsun-Çarşamba Havaalanının bakım onarıma alınması dolayısıyla ertelenen Samsun- Krasnodar arası uçak seferleri bugün yeniden başladı.

Rusya ile karşılıklı işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla Samsun ile Krasnodar arasında başlatılan uçak seferleri kapsamında Krasnodar'dan kalkan uçak saat 16.50'de Samsun-Çarşamba Havaalanına indi. Uçakla; iş adamı, bürokrat, turizm, sağlık ve basın mensuplarından oluşan 40 kişilik konuk kafile Samsun'a geldi.

Uçuşlar haftada iki gün (salı ve cumartesi) tarifeli olarak gerçekleştirilecek. Karşılıklı düzenlenen seferlerle; Türkiye ve Samsun için büyük bir pazar konumunda olan Rusya ile karşılıklı kazan kazan temelli ilişkiler kurulacak. Uçuşların tekrar başlamasında memnun olan Rus kafilesi için çevre illere de geziler düzenlenecek.

"Tarihi bir gün"

Uçuşların tekrar başlaması ile iki ülke ilişkilerin gelişeceğini söyleyen Mambeğ Bölgesi Belediye Başkanı Tahumov Ruslan Aslanbekovic ve Cerakay Bölgesi Belediye Başkanı Kağazejev Yuri Nurbiyeviç, ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali açılışı için Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile aynı gün Türkiye'de olmalarını tarihi bir gün olduğunu belirttiler.

"Asıl iş Samsunlulara düşüyor"

Rus misafirleri havaalanında karşılayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "Samsun ile Krasnador arasında 2017 Mayıs ayında tarifeli uçak seferleri Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile başlamıştı. Bu seferler havaalanımızın bakım onarıma alınması ile kesintiye uğramıştı. Uçuşlarımız 2018 Nisan itibariyle bu gün haftada iki sefer salı ve cumartesi günü olmak üzere yeniden başladı. Samsun için bir dönüm noktası. Kıyının karşı tarafındaki komşularımızla, kültürel, sosyal, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için bu uçuşlar büyük bir dönüşüm. Kuzeyin kuzeye açılan kapısı olan Samsun uluslararası anlamda önemli bir konumda olacak. Bu uçuşların başlamasına çok büyük emek sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Samsun Valimize de teşekkür ediyoruz. Burada asıl görev Samsunlulara, iş adamlarımıza ve sanayicilerimize düşüyor. Hep birlikte bu ilişkileri geliştirmemiz gerekiyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Krasnodar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title