Haberler

Samsun: Karadeniz'de Turizm Potansiyeli

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm acenteleri ve otel temsilcileriyle Karadeniz'de turizm potansiyeli tartıştı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm acenteleri ve otel temsilcileriyle Karadeniz'de turizm potansiyeli tartıştı.

Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Karadeniz Bölgesi'nin doğası, hava şartları, insanları, deniziyle turizm açısından değerlendirilmesi gereken bir bölge olduğunu söyledi.

"Karadeniz geleceğin turizmidir" diyen Ulusoy, "Karadeniz'e yapılacak çok şey var. Ama bir çok yönden yetim kalmış bir bölgedir. Özellikle Karadeniz Sahil Yolu dana iç kesimlerden yapılmalıydı. Sahil kesimi tahrip edilmemeliydi. Bir çok hatalar var. Ulaşımda önemli ama doğayı yerine getiremezsiniz. Karadeniz, çöp atık deposu olmamalıdır. Herkes üzerine düşenleri yerine getirmelidir. 2007 yılı Karadeniz yılı olacak. Programımız da bu var" dedi.

Erozyonun önlenmesi için hidroelektrik santrallerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Ulusoy, Türkiye'nin geleceğinin turizmde olduğunu söyledi. Samsun'daki turizm potansiyeline değinen Ulusoy, en az 5 yıldızlı 8 otel, 4 adette 4 yıldızlı otellerin Samsun'a yapılması gerektiğini kaydetti.

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz ise, yurtdışından ve içinden gelecek turistleri ağırlama zorluğu yaşadıklarına dikkat çekti. Daha sonra toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title