Haberler

Samsun - Kadına Şiddete Karşı Motosikletle 7 Bin Kilometre Yol Gidecek

Kadına şiddete karşı motosikletle 7 bin kilometre yol gidecek İstanbul Şile'den, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için motosikleti ile yola çıkıp Akçakoca, Amasra, İnebolu ve Sinop üzerinden 5 gün sonunda Samsun'a ulaşan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 40 gün boyunca yaklaşık 7 bin kilometre yol yapacağını söyledi.

Kadına şiddete karşı motosikletle 7 bin kilometre yol gidecek

İstanbul Şile'den, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için motosikleti ile yola çıkıp Akçakoca, Amasra, İnebolu ve Sinop üzerinden 5 gün sonunda Samsun'a ulaşan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 40 gün boyunca yaklaşık 7 bin kilometre yol yapacağını söyledi.

İstanbul Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Gülşah Merve Yüksel, Şile'den motosikleti ile başladığı yolculuğunun 5'inci gününde Samsun'a ulaştı. Samsun'da Atatürk Anıtı'nı ziyaret eden Gülşah Merve Yüksel, Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Uzun bir yolculuğa çıktığını belirten Gülşah Merve Yüksel, "Bu yolculuk 28'den fazla ili kapsayacak. Turuma Türk kadınları için çıktım. Ülkemizde yaşanan kadın istismarları, kadına yönelik şiddet beni çok etkiledi. Her duyarlı vatandaş gibi bende artık bir şeyler yapmak istedim ve sesimizi duyurmayı çok istiyorum. Bu belki başlangıç olur ve artık kendimizi frenleyebiliriz diye düşünüyorum" dedi.

Şile'den başladığı turun 5'inci gününde olduğunu vurgulayan Yüksel, "İlk durağım Akçakoca idi. Burada misafir edildim. Daha sonra Amasra'ya geçerek Barış Akarsu'nun çok sevgili ailesinde kaldım. 3'üncü gece Kastamonu İnebolu'da kaldım. Sonra da Sinop'taydım. Sinop'a gerçekten bayıldım. Şimdi ise Samsun'dayım. Bu tura başlarken ailem dahil herkesin tedirginliği vardı. Ama gerçekten ben Türk halkının misafirperver ve yardımsever olduğunu düşünerek bu yola çıktım. 5'inci günümdeyim ve bunda yanılmadım. Şu ana kadar hep misafir edildim. Beni ağırlayanlar oldu. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Samsun'dan Ordu'ya geçeceğini vurgulayan Gülşah Merve Yüksel şöyle devam etti:

"Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde beni misafir etmek isteyen bir ağabeyim var. Oradan Ordu'ya geçeceğim. Devamında ise Giresun üzerinden Trabzon'a gideceğim. Trabzon'a Cuma günü varacağım ve evden çıkalı 1 hafta olacak. Yolculuğumun sonunda istediğim tek şey sesimin bir yerlere ulaşması, kadına yönelik şiddetin biraz daha azalması. Bu yolda bana destek olan ailem başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yolda manevi destek çok önemliydi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçakoca Samsun Sinop Şile Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title