Haberler

Samsun: İstatistik Çalışmalarına Katılmak Mecburi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Anket Çalışmaları Yasayla Güvence Altına Alınırken, Anket Çalışmasını Kabul Etmeyen veya Yanlış Bilgi Beyan Edenlere 500 YTL Para Cezası Uygulandığı Bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun anket çalışmaları yasayla güvence altına alınırken, anket çalışmasını kabul etmeyen veya yanlış bilgi beyan edenlere 500 YTL para cezası uygulandığı bildirildi.

2006 yılı Hanehalkı Bütçe Anketi çalışmaları sırasında kendilerine mecbur kılınarak anket çalışması yapıldığını iddia eden bazı vatandaşlar uygulamaya tepki gösterirken, özel hayatlara müdahale olduğu iddia edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek, ülkenin geleceği ve mevcut durumunun tespiti için istatistik çalışmalarının çok önemli olduğunu, vatandaşların mutlaka yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Anket yapılacakların bilgisayar ortamında statülerine göre belirlendiğini dile getiren Çiçek, "Yasal olarak istatistik çalışmaları güvence altına alınmıştır. Gerçekçi ve sağlıklı bilgilerin gün ışığına çıkması için bu çalışmalar önemli. Anket çalışmasını o yaptırmayacak, bu yaptırmayacak; peki biz kimden yapacağız? Herkes özverili davranmalıdır. Kimseye rahatsızlık vermeden, bilimsel veriler elde edilmeye çalışılıyor. Ama bazen vatandaşlar çok aşırı tepkiler gösteriyor. Bizim bir çok anket çalışmamız var. Anketin statüsüne göre nasıl yapılacağı bellidir. Hiç kimse bundan fazlasını isteyemez" dedi.

Çiçek, anket çalışmalarını uygun görülen vatandaşlardan önemli bir mazeret bildirimi olmadığı sürece iptal edilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title