Haberler

Samsun: İsrail'e Tepkiler Sürüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Abdurrahim Katipoğlu, İsrail'in Lübnan'a saldırısına tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanı Abdurrahim Katipoğlu, İsrail'in Lübnan'a saldırısına tepki gösterdi.

Özellikle son artarak devam eden İsrail saldırılarıyla tüm dünyanın gözünün bir defa daha Ortadoğu'ya çevrildiğini belirten Katipoğlu, İsrail'in sözde iki askerinin esir alınmasını gerekçe göstererek başlattığı saldırılarda ölen sivillerin sayısının bine yaklaştığını, yakılan ve yıkılan şehirlerin uğradığı ekonomik yıkıntıyla zararın rakamlarla telaffuzunun imkansız hale gelmediğini kaydetti. İsrail'in terörist ve katliamcı anlayışıyla yaptığı saldırılar sonucunda 100 binlerce insan evsiz, barksız kaldığını ve yurtlarını terk etmek zorunda bırakıldıklarını dile getiren Katipoğlu, tüm bunlar olurken Rusya'da yapılan G-8 zirvesi sırasında ABD Başkanı George Bush'un basına çıkan konuşmasında Büyük Ortadoğu Projesi'nin artık düğmeye tam anlamıyla basıldığının belli olduğunu öne sürdü. Katipoğlu, batı ülkelerin ise Haçlı ruhuyla hareket ederek seyirci kaldığını iddia etti.

Türkiye'nin bölgede yaşananlara yeterli tepkiyi koyamadığını savunan Katipoğlu, "ABD, İsrail ve onların yandaşlarının kol gezdiği bölgeye, Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekli ve yeterli ilgiyi ve yardımı göstermediğimiz ortadadır. Sürekli olarak bölgede terör estiren, kendi menfaatleri için binlerce masumun kanını akıtmaktan çekinmeyen sözde medeni ülkelerle olan ilişkimizi bir kez daha gözden geçirmemiz gerekmektedir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title