Haberler

Samsun: İslam'da Çevre Anlayışı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Zeki Terzi, Allah'ı Sadece İnsanların Anmadığını, Ona Bütün Canlıların İnandığını ve İbadet Ettiğini Söyledi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Zeki Terzi, Allah'ı sadece insanların anmadığını, ona bütün canlıların inandığını ve ibadet ettiğini söyledi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Gazi Belediyesi'nce düzenlenen "Hz. Muhammed'in Çevre Sevgisi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Zeki Terzi, ağaç dikilmesi ve çevrenin korunması uyarısında bulundu.

Allah inancının en küçük canlıdan en büyük canlıya kadar var olduğunu kaydeden Terzi, bu inanç çerçevesi içinde doğaya da önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Hz. Muhammed'in doğaya önem verdiğini ve uyarılarda bulunduğunu belirten Terzi, "Peygamber Efendimizin ağaç dikmeye sevk eden ve ağacın çevresel, iktisadi değerini gösteren bir çok hadis-i şerifi bulunmaktadır. Bu hadislerden birinde açıkça 'Kim bir ağaç diker de bu ağaçtaki meyvelerden bir Müslüman faydalanırsa, bu sadaka yerine geçer' diye buyurmuştur" dedi. Bütün Müslümanların yeşile ve doğaya sahip çıkmasının dünyayı daha güzel hale getireceğini dile getiren Terzi, Müslümanların örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yoğun ilginin olduğu seminer sonunda Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Mustafa Zeki Terzi'ye teşekkür ederek bir plaket verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title