Haberler

Samsun: İmamlara 'Hızlı Namaz Yanlışlığı' Uyarısı

Samsun Müftüsü Osman Şahin, Halk Arasında Teravih Namazlarını Hızlı Kıldıran ve 'Jet İmam' Olarak Tabir Edilen Hocalara İtibar Edilmemesi Gerektiğini Belirterek, "Yapılan Namaz Hırsızlığıdır" Dedi.

Samsun Müftüsü Osman Şahin, halk arasında teravih namazlarını hızlı kıldıran ve 'jet imam' olarak tabir edilen hocalara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Yapılan namaz hırsızlığıdır" dedi.

Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle camilere yönelik denetimlerini artıran Samsun Müftülüğü, her yıl gündeme gelen hızlı namaz kıldıran imamlara yönelik bir dizi önlemler aldı. İmamları ve vatandaşları hızlı teravih namazı kılınmaması yönünde uyaran Osman Şahin, teravih namazının diğer namazlardan hiç bir farkının bulunmadığını, diğer namazlar gibi tüm gereklerinin eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Namazın hakkının verilerek kılınması gerektiğini, namazın hiç bir yerinden çeşitli uygulamalarla kısıtlamaya gidilemeyeceğini kaydeden Şahin, "Tadili erkan demek her şeyi yerli yerinde yapmak demektir. Rükusu, secdesi, kıyamını yerinde yapmak gerekir. Namazın hakkını vermek gerekir. Bir yerinden hırsızlık yaparak, bir yelerini çalarak namaz kılarsanız bu uygun olmaz. Tespihatını kısaltarak, kıyamını çalarak kılınan namaz, namaz değildir. Bu tür namazlar için Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimiz'in hadislerinde büyük tehditler, sert uyarılar vardır. Yapılan namaz hırsızlığıdır" diye konuştu.

Kamuoyunda yıllardır süre gelen hızlı namaz yanlışlığı yapıldığına dikkat çeken Şahin, "Bu yılların yanlışlığıdır. Bilmeden de yapılmış olsa, bu namaz hırsızlığıdır. Peygamber Efendimiz namaz hırsızlarıyla ilgili ciddi hadisleri var. Cemaati ve personeli uyarıyoruz. Teravih'te bir namazdır. Tadili erkan gerekmektedir. Halkımız bu tür namaz kıldıran cami imamlarına itibar etmemeli ve uyarmalıdır. Ramazan ayı boyunca denetimlerimiz sürecek. Her türlü kontrolü yapacağız. Burada bizim en büyük yardımcımız ise vatandaşlar olacak. Böyle namaz kıldıran imam varsa bize bildirsin. Samsun'da bu sorunu büyük ölçüde hallettik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title