Haberler

Samsun: Halkevleri'nden İlginç Cenaze Namazı

Samsun'da Halkevleri Üyeleri, Karadeniz'deki Kanser Ölümlerine Dikkat Çekmek İçin Temsili Olarak Kanserden Ölen Bir Milletvekilinin Cenaze Namazını Kıldı.

Samsun'da Halkevleri üyeleri, Karadeniz'deki kanser ölümlerine dikkat çekmek için temsili olarak kanserden ölen bir milletvekilinin cenaze namazını kıldı.

"Karadeniz kararmasın, kanser kaderimiz değil' sloganıyla kampanya başlatan Halkevleri üyeleri, pankart açarak hazırladıkları siyah tabutla Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı arkasındaki Konak Sineması önüne kadar yürüdü. Burada pankart açıp slogan atan Halkevleri adına basın açıklaması yapan Hasan Coşar, Karadeniz'de sürekli insanların öldüğünü, buna rağmen yetkililerin korkulacak, endişe edilecek bir durumun olmadığını dile getirdiğini söyledi. Coşar, "Kanser artık grip gibi. Öyle ki adını anmamak için kötü hastalık dediğimiz kanser artık hayatımızın her alanında yerini almıştır. Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

Daha sonra Halkevleri üyelerince hazırlanan kanserden ölen bir milletvekilinin cenaze namazının kılındığı tiyatro oyunu sergilendi. Duyarsızlığa dikkat çekilen cenaze namazında sağlığında "Karadeniz'de kanser yok?" deyip daha sonra kanserden ölen milletvekilinin cenaze namazı kılındı. İlginç diyalogların yaşandığı oyunun ardından cadde üzerinde bildiri dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title