Haberler

Samsun: Gelinlik Seçmenin Püf Noktaları

Tüm kızların çocukluktan itibaren düşünü kurdukları gelinlik, düğün hazırlıklarında en keyifli bir o kadar riskli olanıdır. Evlilik günü gelip çattığında çocukluktan beri hayali kurulun modelin seçiminde, hayal kırıklığına uğramamak için modacıların önerilerine özen göstermek gerekiyor..

Samsunlu modacı Ayşe Demirbağ, gelini gelin yapan en önemli unsurun gelinlik olduğunu, düğünün diğer detaylarından daha önem verilen gelinliği seçerken bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sindrella Gelinlik'in sahibi modacı Ayşe Demirbağ, yaşamının bu en özel, en güzel gününde rüya gibi bir gelinliğin içinde masal prenseslerini andırmayı tüm genç kızların düşlediğini belirterek, "Ancak, genç kızların çocukluğundan beri hayallerini süsleyen ya da vitrinlerde gördüğü, dergilerde beğendiği bir gelinliği yalnızca istemek yeterli değil. Önemli olan kendisine yakışacak bir modelin ve tarzın belirlenmesi" dedi.

Seçilen gelinlik modelinin düğün konseptiyle ve diğer tüm detaylarla uyumlu olması gerektiğine işaret eden Ayşe Demirbağ, bir kır düğününde ağır işlemeli süslü bir gelinliğin abartılı duracağı gibi bir balo salonunda verilecek görkemli bir davette de üzeri papatyalarla süslü bir gelinliğin yadırganacağını dile getirdi. Gelinlik modelinin seçiminde en önemli unsurlardan birinin vücut yapısı olduğuna değinerek, "Kabarık mı yoksa düz bir modelin mi geline yakışacağına karar verilmesi gerekir" diyen Ayşe Demirbağ, seçilecek modelin şıklığının yanı sıra tüm kutlama boyunca rahatlıkla giyilebilecek bir model olmasına da dikkat edilmesinin önemini vurguladı. Gelin adaylarına seslenen Demirbağ, "Hazır gelinliklere bakabileceğiniz modaevlerinde beğendiğiniz modelleri deneyebilir ve size yakışan çizgiler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gelinliğinizi, tüm aksesuarlarıyla bir bütün olarak değerlendirmeyi unutmayın. Gelinliği gösteren en önemli unsur kumaşıdır. Her modele, her kumaş olmaz. Aşırı süslemeler taşıyan bir gelinlik gelinliği gelinden ön plana çıkartır. Gelinlikte kutlamaya uygun zerafet arayın ancak gelinliğe asla kendinizi gölgede bıraktırmayın" diye konuştu.

Sade çizgiler taşıyan, şık bir kumaşla çalışılmış gelinliklerin her zaman daha zarif göründüğünü, üst bedenin vücuda oturduğu, eteklerin ise kabarık çalışıldığı modellerde en çok tafta, sert saten, organze ve tül tercih edildiğini de dile getiren Demirbağ, şunları söyledi:

"Danteller, krepler, şifonlar, ince satenler ise romantik hatlar taşıyan düz kesimlerdeki modeller için daha uygun. Parlak satenler yerlerini artık matlara bırakıyor. Alıştığımız bembeyaz gelinlikler yerlerini kırık beyaz, kemik, uçuk pembe gibi pastel tonlara bırakabiliyor. Elişi küçük motifler ve zarif işlemeler düz kumaşlarla hazırlanan gelinliklere zarif bir şıklık kazandırırken, kendinden desenli kumaşlar da sade çizgilerdeki modellerde tercih ediliyor. Gelinliklerin vazgeçilmezi duvaklar da gönümüzde yerlerini taç, çiçek ya da benzeri aksesuarlara bırakabiliyor. Duvakların boyu ve modeli ise hem gelinliğe hem de ne kadar süreyle kullanılacaklarına bağlı olarak kararlaştırılmalı. Küçük, nostaljik bir duvağın kullanımı çok daha kolay olabilir. Ayakkabıların rahatlığı da şıklıkları ve gelinliğe uyumları kadar önemli bir diğer konu"

Demirbağ, gelinlik ve aksesuarları seçiminde gelin adaylarını doğru yönlendirecek moda tasarımcısına danışılmasında büyük fayda olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title