Haberler

Samsun Gece Detay Vezirköprü'de 15 Ev Kül Oldu Samsun Gündüz Vezirköprü'de 15 Ev Kül Oldu

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılkese Köyü'nde çıkan yangında 15 ev kül oldu.

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılkese Köyü'nde çıkan yangında 15 ev kül oldu. Yangında ölen ya da yaralanan olmadığı açıklanırken, alevlerin kontrol altına alınamadığı, yangının devam ettiği belirtildi.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olan ve yaklaşık 700 nüfuslu 250 hanelik Kızılkese Köyü'nde akşam saatlerinde Ahmet Rençber'e ait evde henüz tespit edilemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın etkisiyle diğer evlere de sıçradı. Dağ köyü olduğu için itfaiye ekipleri de zamanında müdahale edemeyince yangın hızlı bir şekilde yayıldı. Köy halkının kovalarla taşıdıkları suyla söndürmeye çalıştığı alevlere ilçe itfaiye ekiplerinin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ile çevre il ve ilçelerden gelen ekipler de müdahale etti. Ekipler ahşap evleri söndürmekte güçlük çekince 15 ev yanarak kül oldu. Kontrol altına alınamayan yangında şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Yangında çok sayıda büyük küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi.

Köye giderek inceleme yapan ve bilgi alan Vezirköprü Kaymakamı Ozan Balcı, yangının devam ettiğini belirterek çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title