Haberler

Samsun Efsane Kaleci Tekin Üstündağ, Huzur Evinde Futboldan Uzak Bir Hayat Sürüyor

Maçta giydiği renkli kazağıyla, arabası ve kıyafetleriyle bir dönem fenomen olan eski Samsunsporlu kaleci Tekin Üstündağ, 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde futboldan uzak bir hayat sürüyor.

Maçta giydiği renkli kazağıyla, arabası ve kıyafetleriyle bir dönem fenomen olan eski Samsunsporlu kaleci Tekin Üstündağ, 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde futboldan uzak bir hayat sürüyor. Tekin Üstündağ, Fenerbahçe bana 50 bin lira para teklif etti. Sonra bir arkadaşımla yemeğe gidiyorken kendimi birden Çarşamba'da buldum. Profesyonel olarak Çarşambaspor'da bir yıl oynadım dedi. Samsunspor tarihine bir dönem damgasını vuran kaleci Tekin Üstündağ, 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde futboldan uzak bir hayat sürüyor. 1960 yılında başladığı futbol kariyerini 1974 yılında bırakan Tekin Üstündağ, Fenerbahçe kulübünün dönemin başkanı olan Müslim Bağcılar'ın kendisini istediğini görüştüklerini ancak arkadaşının kendisini Çarşamba ilçesine kaçırmasından dolayı gidemediğini söyleyerek, Huzurevine geleli 4 sene oldu. Eşimle ve çocuklarımla tartıştık, sora buraya geldim. Başlarda biraz zorlandım ama şimdi bana kamp hayatı gibi geliyor. Ben, Samsun'da amatörde başladım ilk futbol hayatıma 1960 yılında. O zaman tabi Samsunspor yok. Fener Gençlik Spor vardı. Onlarda oynadım ilk. O takımda oynarken Fenerbahçe kulübü Samsun'a geldi beni izlemeye. O dönem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Müslim Bağcılar idi. Geldiği zaman bizim evimizde kaldı. 'Seni almadan gitmeyeceğim. Bundan sonra kendini Fenerbahçeli bil. İlk, Fenerbahçe- Galatasaray maçında seni oynatacağım.50 bin lirada para vereceğim sana' dedi. O zaman ben 18 yaşındaydım. Başkan gitti, ertesi gün en samimi arkadaşım beni Çarşamba'ya kaçırdı. 'Şurada bir yemek yiyelim. Şurada dinlenelim' dedi. Çarşamba'ya gittik. Bir hafta boyunca beni ilçede bulunan bir köyde tuttular. O dönem amatör transferi süresi dolmuştu. Köye noter getirdiler. Beni profesyonel yaptılar. Zorla imza attırdılar. Mecburen bir sene Çarşambaspor'da oynadık. O sene Fenerbahçe'ye gidemedim. Onun ardından ise Ankara Demirspor'a gittim. Sonra 1965'te Samsunspor kuruldu. Benim lisansımı Ankara Demirspor vermedi. Bir yıl Samsunspor'da sadece idmanlara çıktım. Kızdığım taraflar çok. Futbolda vefa diye bir şey yokö dedi.

TURGAY ŞEREN'DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Galatasaray ve Milli Takım'ın 'Berlin Panteri' lakaplı unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'den çok şey öğrendiğini ve çıktığı bazı maçlarda futbolculara kendi cebinden prim dağıttığını söyleyen Tekin Üstündağ, Ben futbolculuk hayatımda kendi oynadığım maçta bile prim dağıtmış insansım. Türkiye'de değil dünyada böyle bir örnek yoktur. Samsunspor-Ankara Demirspor maçı vardı. Kulüp 2 bin lira prim veriyordu. Arkadaşlara 'yenin. 1000 lirada benden'. Bizim zamanımızda sponsor yoktu. Herkes kendi malzemeseni kendisi alırdı. Bir yeşil, beyaz ve kırmızı renkte olan kaleci kazağı yaptırmıştım. Gelen takımın rengine göre renkli kazakla maça çıkıyordum. feneomendim o dönem. Ama birde o dönemki Samsunspor'un şimdiki haline bakın insan üzülüyor. Benim hocam Galatasaray ve Milli Takım'ın 'Berlin Panteri' lakaplı unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'di. Ben ondan çok şey öğrendim. O beni çalıştırdığı zaman zevk alıyordum. Allah rahmet eylesin diye konuştu.

1974 senesinde oynanan Samsunspor-Mersin İdman Yurdu maçında çıkan olaylar sonrasında futbolu bıraktığını söyleyen Tekin Üstündağ, Futbolu'da 1974 senesinde bıraktım. Daha oynardım ama Samsun'da Samsunspor-Mersin İdman Yurdu maçında olaylar çıktı. Kulüp başkanları, yöneticiler, futbolcular ve bende ceza aldım. Hakemle saha içinde olaylar çıktı. Hakem 'Tekin, beni kurtarır' düşüncesiyle bana doğru koşmuş. Bende bana koşarken ona vurdum. Spordan men edeceklerdi. Bende 'bırakıyorum' dedim ve bıraktım şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çarşambaspor Galatasaray Samsunspor Bağcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title