Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak'ta yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Kavak'ta yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Kavak Müftülüğünce Güven Göleti piknik sahasında gerçekleştirilen etkinliğe Müftü Abdullah Karaca, din görevlileri, kurs eğitmenleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ilahiler seslendirildi, dualar edildi. Pikniğin ardından öğrenciler arasında çuval ve halat çekme gibi yarışlar yapıldı. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Üçüncüsü düzenlenen Kur'an kursları yıl sonu etkinliğinin geleneksel olarak her yıl yapılacağını belirten Karaca, "Yaz Kur'an kurslarımıza katıldınız, pek çoğunuz Kur'an okumaya başladınız, dini bilgiler edindiniz. Aynı zamanda bu kurslarımızda yeni arkadaşlar edindiniz. Şimdi düzenlediğimiz etkinlikle sizlere ilçe çapında tanışma, yeni arkadaşlar edinme fırsatı verdik. Gözlemlerimize göre aranızda tanıştınız, sohbetlere koyuldunuz. Verimli bir etkinlik oldu. İnşallah gelecek yıl da bu etkinliğimize devam ederiz." dedi.

Kurban Bayramı'na doğru

Ladik Belediyesince yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık hayvan pazarında çalışmaların tamamlandığı bildirildi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sanayi Mahallesi, çimento fabrika kavşağı karşısındaki yaklaşık 17 bin metrekarelik sahayı temizleyip düzenleyerek kurban pazarı olarak kullanmak üzere hazır hale getirdiklerini söyledi.

Ladik ilçesi yanında çevre il ve ilçelerdeki hayvan satıcı ve alıcılarının Ladik, Kavak ve Havza ilçelerine 16'şar kilometre uzaklıkta bulunan Doruk Canlı Hayvan Pazarı'nı kullandıklarını belirten Özbalcı, "Geçen yıl da olduğu gibi kurban pazarı oluşturalım dedik. Pazarımızı düzenledik. Açılışa hazır hale getirdik. Allah'ın izniyle önümüzdeki 29 Ağustos Salı gününden itibaren kurban pazarımız hizmete açık olacak." dedi.

Pazar süresince sahte para ve dolandırıcılara karşı zabıta ekiplerinin görevi başında bulunacağını kaydeden Özbalcı, damızlık düve satışının yasak olduğunu hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Selim Özbalcı Müftü Ladik Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title