Haberler

Samsun'dan kısa kısa

Güncelleme:

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, randevu sırası gelen vatandaşların aşısını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, randevu sırası gelen vatandaşların aşısını yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Saygılı, AA muhabirine, Kavak'ta toplamda 6 bin 450 doz koronaviüs aşısı yapıldığını belirtti.

Bazı kişilerce koronavirüs aşısı ile ilgili olumsuz iddialar dile getirildiğini aktaran Saygılı, "Koronavirüs salgınının etkisiz hale getirilmesi konusunda devletimiz tüm imkanlarını kullanmakta. Mücadele konusunda önemli ölçüde aşı çalışmalarına da devam etmekte. Bu zamana kadar ilçemizde yapılan aşı sonrası hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Hiçbir vatandaşımız yanlış ve kulaktan dolma sözlere itibar etmeden sırası geldiğinde aşılarını olsun." dedi.

Saygılı, aşısını yaptıranların da salgın ile mücadele kapsamında maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uymaya devam etmeleri gerektiğin vurgulayarak, "Çünkü koronavirüs salgını ancak bizim alacağımız tedbirlerle etkisini kaybeder." ifadesini kullandı.

Müftü Belen'den iftar ve sahur sofralarında israf uyarısı

Kavak Müftüsü Yakup Belen, ramazan ayı dolayısıyla vatandaşlara israf uyarısında bulundu.

Belen, AA muhabirine, "Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez" ayetini hatırlattı.

Bu yıl ramazan ayında koronavirüs salgını nedeniyle toplu iftar programlarının yapılamayacağını belirten Belen, "Sadece toplu olarak verdiğimiz iftarlarda değil, evlerimizdeki iftar ve sahur sofralarımızda da israf olmasın. Bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan, ekmek, su gibi en temel gıda maddelerinden mahrum milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan çılgınca tüketimin varlığı, çöpe atılmış ekmek, çöpe dökülmüş yemek görüyoruz. Bu da maalesef acı bir gerçektir." ifadesini kullandı.

Müslümanların tüketim ahlakına sahip olması gerektiğine dikkati çeken Belen, şunları kaydetti:

"Allah'ın haram kıldığı bir şeye harcama yapıyorsak o tamamen haramdır. Helal alanlarda ise ihtiyacı esas alacağız. Helal ve meşru yollardan elde ettiğimiz nimetleri tüketme hakkına sahibiz ama sorumsuzca ve sınırsızca tüketim hakkımız yok. Eğer yeme ve içmede ihtiyacımızdan fazla tüketimde bulunursak sağlığımıza da zarar veririz. Sağlığımıza zarar verdiğimiz zaman hem ekonomik kaynakları hem de sağlığımızı israf ederiz. Bu vesileyle evlerimizde kurduğumuz iftar ve sahur sofralarımızda israftan kaçınmalıyız."

Kaynak: AA / Güncel

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title