Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergin Taş, meyve yetiştiricilerine verimin artması için budama yapılması önerisinde bulundu.

Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ergin Taş, meyve yetiştiricilerine verimin artması için budama yapılması önerisinde bulundu.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, budama ile meyve ağaçlarında sağlam, düzenli ve dengeli bir oluşumun sağlandığını söyledi.

Gövde üzerinde ana dalların sayıları ve dağılışları düzenlenerek verimin de arttırıldığını ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Meyve ağaçlarındaki şekil budaması sonbaharda yapılır. Budama ile ağaç büyüklüğü ve dalların sıklığı kontrol altına alınır. Dalların üst üste gelmesi engellenir. Güneş ışığından ağacın iyi bir şekilde faydalanması sağlanmış olur. Ağaç dallarına şekil verilir. Daha sonraki yıllarda da verim budaması yapılarak ağaçtan istenildiği seviyede verim alma planlanır."

Taç, amaçlarının üreticileri bilinçlendirerek ilçede meyveciliğin geliştirilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

- Kavaklı tekvandocunun başarısı

Kavak Gençlik ve Spor Kulübü tekvando antrenörü Nazım Demirci, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından 11-16 Eylül'de Ankara Keçiören'deki Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan Başaran'ın gümüş madalya almaya hak kazandığını kaydetti.

Demirci, şampiyonaya 72 ilden bin 400'ü kadın olmak üzere toplamda 3 bin 230 sporcunun katıldığını belirterek, "Şampiyonada mücadele eden 3 bin 230 sporcu katılım rekoru kırdı. Kavak Gençlik ve Spor Kulübü sporcumuz Sena Dilan Başaran 50 kilo Minik Bayanlarda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Kavak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title