Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, çiftçilere anız yakılmaması uyarısında bulundu.

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, çiftçilere anız yakılmaması uyarısında bulundu.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hububat hasadının ardından ilçede yaşanan anız yangınlarının doğaya ve çevreye zarar verdiğine işaret etti.

Yakılan anız sonrası rüzgarın da etkisiyle yangının henüz biçilmeyen tarlalara, hatta ormanlara sıçradığını, bunun da hem maddi hem de manevi yönden olumsuz etki yarattığını anlatan Aslankaya, "Anızı yakma neticesinde gerek tarımsal gerekse doğal ekosistem tahrip ediliyor. Anızın yakılması ile özellikle topraktaki karbon ve azot dengesi bozulduğundan tarlalar verimsizleşir, toprağın su tutumu azalır, erozyon riski yükselir." dedi.

Anız yakılmasının çevre kirliliğine de neden olduğuna dikkati çeken Aslankaya, tarlalardaki canlılar zarar öldüğünü, telefon ve enerji iletim hatlarının zarar gördüğünü söyledi.

Kaymakam Vekili Onay'a ziyaret

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Kaymakam Vekili Fahri Onay'ı ziyaret etti.

Büyük, ziyarette, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ve öğrencilerin ortaöğretimden liseye geçiş sınavlarındaki başarı durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ziyaretten ve verdiği bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Onay, Büyük'e teşekkür etti.

Her zaman eğitim kurumlarının destekçisi olduğunu vurgulayan Onay, eğitimde başarı seviyesinin yükseltilmesinde veli, öğrenci ve öğretmen işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Onay, "Türkiye geneli olarak eğitim ve öğretimde önemli mesafe kat ettik. Devletimizin önem verdiği konulardan biri de eğitim. Bizler de buna ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Öğrencilerimizin yetişmesi için uygun zamanlarda okullarımızda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde ve çeşitli yerlerde kurslar açmalıyız. Çocuklarımızın iyi yetişmesi ve topluma kazandırılması için buna ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

- İlçe Müftüsü Akyazı, yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Havza Müftüsü İlyas Akyazı, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti.

Akyazı, ilçe merkezindeki Kevser, Kılavuz Tepe ve Sünnetçi camilerinde eğitime devam eden yaz Kur'an kurslarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı, çocuklarla sohbet etti.

Kursların aileler ve çocukları için iyilik ve güzelliklere vesile olacağı inandıklarını dile getiren Akyazı, "Yaz tatilinde çocuklarımız yüce dinimiz İslam'ı, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamberimizin ahlakını öğrenecek." dedi.

Kursların 17 Ağustos'a kadar süreceğini bildiren Akyazı, bu yıl kurslara 2 bin 18 çocuğun katıldığını, 101 cami ve Kur'an kursundaki kurslarda 124 personelinin görev yaptığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Akyazı Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title