Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Bisiklet Takımınca Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Samsun'dan Muğla'ya Ata'nın İzinde Bisiklet Turu"na katılan bisikletçiler Havza'ya geldi.

Samsun'da düzenlenen törende Vali Osman Kaymak'tan teslim alacakları Türk bayrağını sırasıyla Çorum, Ankara, Afyonkarahisar ve Denizli illerini geçerek bin 110 kilometre kat edip 19 Mayıs'ta Muğla Atatürk Stadı'nda düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Muğla Valisi Esengül Civelek'e teslim edecek bisikletliler, Havza Atatürk Evi'ni ve Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

Başkan İkiz, sporcuları Havza'da ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek, "19 Mayıs 1919 bizim için önemli bir tarih. Yok oldu denilen bir milletin yeniden ayağa kalkarak emperyalist güçlere karşı koyuş destanının başlangıcı olan bu tarihi gençlerimize iyi anlatmak lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Havza'da sizleri misafir etmek bizleri mutlu etti." diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, bu yıl dördüncüsü düzenlenen tura 20 kişinin katıldığını belirterek, "Muğlalı bisikletçilerimiz, 5 gün gibi kısa sürede önemli mesafeyi kat ederek hem zamanla yarışıyor hem de Türk gencinin imkan sağlandığı zaman neler başarabileceğini gösteriyorlar." dedi.

- Havza'da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda açılan sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Okul müdürü Muhsin Yıldız, fuarı TÜBİTAK'ın katkıları ile hazırladıklarını belirterek, "Bu fuarların amacı, öğrencilerimizi üreten bireyler haline getirmek. Sadece akademik eğitim değil, bu tür etkinlikler ile öğrencilerimize sorun çözme ve üretme kabiliyetlerini de kazandırmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu öz güven duygusunu yaşayacaklardır." diye konuştu.

Çalışmanın öğretmenlerin danışmanlığında ve velilerin destekleriyle yapıldığının altını çizen Yıldız, sergide öğrencilerin yaptığı fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilimler ve matematik alanında hazırladıkları 20 proje ve uygulama bulunduğunu söyledi.

18 Mart Müzeler Günü etkinlikleri

Havza'da 18 Mart Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında mahalle muhtarları ve güvenlik güçlerine yönelik "İlimizin Kültürel Değerleri ve Kültür Varlığı Tahribatı ile Kaçakçılığı" konulu seminer verildi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Samsun Müzesi uzman arkeologları Uğur Akyüz ve Kenan Sürül tarafından katılımcılara Samsun'un kültürel varlıkları, kültürel varlığın tahribatı, tarihi eser kaçakçılığı, bu durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Seminere, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, polis memurları, İlçe Jandarma Asayiş ekipleri ile muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title