Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, yayla göçlerinin başlaması öncesinde hayvanların aşılarının bir an önce tamamlanması uyarısında bulundu.

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, yayla göçlerinin başlaması öncesinde hayvanların aşılarının bir an önce tamamlanması uyarısında bulundu.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını söyledi.

İlçede hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvan hastalıklarının önlenmesi için mücadele ettiklerini anlatan Aslankaya, "Hayvan hastalıkları ilçemizdeki hayvanlardan değil, genelde, kontrolsüz olarak dışarıdan getirilen ve koruyucu aşısı yapılmayan hasta hayvanlardan kaynaklanmaktadır. Yayla göçlerine sayılı günler kaldı. Bu nedenle sürü sahipleri, zor durumda kalmamaları için kesinlikle hayvan hastalıklarına karşı önlemlerini almalı, koruyucu aşılarını yaptırmalı ve gereken evraklarını tamamlamalıdır." dedi.

Havza Muhtarları Derneğinden ziyaret

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ve yönetim kurulu üyeleri, bir süredir tedavi gören Arslançayırı Mahallesi Muhtarı Yılmaz'ı evinde ziyaret etti.

Çavdar, akciğer nakli olan Yılmaz'ı geçmiş olsun dileklerini iletti.

Derneklerinin büyük bir aile olduğunu belirten Çavdar, "Acı günümüzde da tatlı günümüzde da hep birlikteyiz. Bu, bundan sonra da böyle olacak. Derneğimizin üyesi ve çoğumuzun ağabeyi Kurtman Yılmaz'a Allah'tan şifa dilerim." diye konuştu.

Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tedavi süreci boyunca beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Havza Kavak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title