Haberler

Samsun'daki Fetö/pdy Davası

Samsun'un Ladik ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 8 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Samsun'un Ladik ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 8 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan eski komiser A.Ö. ve R.Y'nin yanı sıra 6 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak ifade veren adı açıklanmayan polis memuru, A.Ö'nün, "Bana yetki verilse Menzil grubu ve AK Parti'lilere hesap soracağım, her şeyi paralel mi yapıyor?" dediğini duyduğunu anlattı.

Komiserlerin hep birlikte polis lokalinde otururken televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüklerinde "Televizyonu kapatın ya da sesini kısın" dediklerini belirten polis memuru, "Bizi lokalden dışarı çıkarıyorlardı. Karakola her gün Zaman gazetesi geliyordu ancak kimin abone olduğunu bilmiyorduk." ifadesini kullandı.

Tanık olarak dinlenen başka bir polis memuru da R.Y'nin, "Darbe olursa, asker gelirse kimse direnmesin, yapacak bir şey yok" dediğini polis arkadaşlarından duyduğunu kaydetti.

Sanıklar ise savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıp kullanmadıklarının tespiti ile dosya kapsamındaki suç vasfını da göz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkemeye heyeti de tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Samsun Ladik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title