Haberler

Samsun'daki Doktora Silahlı Saldırı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, 15 dakikalık iş bırakma eylemi yaptı. Çalışanlar, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Dr. Ahmet Koç, Van-Hakkari Tabip Odası adına yaptığı açıklamada, yıllarını mesleğine adamış sağlık çalışanlarının "katliama maruz kaldığını" belirterek, "Sağlıkta şiddet artık normal hale geldi. Bu şekilde devam ederse daha birçok sağlık çalışanı katledilecektir" görüşünü bildirdi.

Sağlıkta şiddete zemin hazırlayan ortamların biran önce kaldırılması gerektiğini belirten Koç, "Sağlık personeline kalkan ellerin, şidettin daha caydırıcı şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cafer Alhan ise Furtun'un öldürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Meslektaşlarını hain bir saldırıda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Alhan, "İnsanımızın sağlığı için canla, aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddetti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. Bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır" diye konuştu.

Hakkari

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanları, 15 dakika iş bırakarak, kurum önünde toplandı.

Grup adına konuşan İl Sağlık Müdürü Harun Aşan, insanların acısını dindirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Halka sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarına işaret eden Aşan, "Bizler, gecesi gündüzü, hafta sonu, tatili olmayan sağlık çalışanlarıyız. Çağrıldığında hemen geliriz. Birinin, doktoru, hemşireyi, sağlık çalışanını darbetmesi, hele hele bu menfur olaydaki gibi silahla öldürmesi hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanları, "Şifa veren ele şiddeti kınıyoruz" pankartıyla çevre yolunda yürüdükten sonra hastaneye döndü.

Bitlis

Bitlis Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanları, iş bırakma eylemi sonrası basın açıklaması yaptı.

Hastane önünde toplanan çalışanlar adına açıklamayı okuyan Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Baki Kaya, "Bu menfur saldırı, şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan ve sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyoruz. En ağır cezayı almaları gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Şiddeti önleyici ve caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, hastaların canının sağlık çalışanlarına, sağlık çalışanların canının da devlete emanet olduğunu kaydetti.

"Sağlık çalışanlarının mesailerini güven içinde bitirip, evine, ailesine ve çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğudur" değerlendirmesinde bulunan Kaya, sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmediğini bildirdi.

Muş

Muş'ta 09.00-09.15 saatlerinde acil servis dışında sağlık hizmetine ara veren çalışanlar, Devlet Hastanesi önünde toplandı.

İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 700 bin çalışanıyla halkın sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensupları olduklarını söyledi.

"Sağlık" ve "şiddet" kelimelerinin yan yana anılmasından derin üzüntü duyduklarını ifade eden Türkoğlu, "Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz" diye konuştu.

Daha sonra, Furtun anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Öte yandan, Van'ın Erciş ve Muradiye, Hakkari'nin Yüksekova, Muş'un Malazgirt ilçelerinde de Furtun'un öldürülmesi sağlık çalışanlarınca protesto edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Samsun Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title