Haberler

Samsun'da Yerel Yönetimler

Samsun'un Çarşamba İlçesinde Belediye Tarafından Yeşilırmak Üzerine Yapılan ve Şehrin Trafiğini Rahatlatacak Olan Köprünün Söz Verilen Tarihten Önce Bitirileceği Belirtildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde belediye tarafından Yeşilırmak üzerine yapılan ve şehrin trafiğini rahatlatacak olan köprünün söz verilen tarihten önce bitirileceği belirtildi.

Çarşamba Belediyesi tarafından gecen yıl ağustos ayında inşaat çalışmalarına başlanan Yeni Yeşilırmak Şehir İçi Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Belediyenin büyük çalışmalarından biri olan Yeşilırmak Kıyı Düzenlemesi ve Adapark Rekreasyon Alanı Projesi içersinde büyük önem arz eden yeni şehir içi köprüsünün bağlantı yollarıyla birlikte 2 ay içerisinde hizmete açılacağını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “70 yıl aradan sonra Çarşamba ilçemize yeni bir köprü yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Köprünün ayak çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Dündar, “Her şeyin en güzeline layık olan Çarşamba halkımıza en güzel hizmetleri en kısa sürede sunabilmek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Belediye olarak 2004 yılında planladığımız Yeni Şehir İçi Geçiş Köprüsü'nü sözleşmeye göre bitim tarihi olan 22 Aralık 2007 tarihinden önce tamamlıyoruz. Proje çalışmalarından bu aşamaya kadar tamamen belediyemizin eseri olan Yeşilırmak Şehir içi Köprümüz, 19.5 metre genişliğinde ve 200 metre uzunluğundadır. 7 ayak üzerine inşa ettiğimiz köprümüzün ayak çalışmalarını tamamladık. Köprü, 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 12 metre genişliğinde toplam 4 şeritli karayolu ve 2'şer metre genişliğinde 2 adet yaya yolundan meydana geliyor. Şehir merkezindeki eski köprüden iki kat daha büyük olan yeni köprümüzün her iki başında yapacağımız kavşak düzenlemeleriyle de, ilçe trafiğinin rahatlamasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

(EŞ-SA)

27.03.2007 18:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title