Haberler

Samsun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Verginin Devlet ile Vatandaş Arasında Güçlü Bir Bağ Olduğunu Belirterek, "Vergi, Veren İçin Anlamlı Olduğu Kadar Toplayan Devlet İçin de Anlamlıdır" Dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, verginin devlet ile vatandaş arasında güçlü bir bağ olduğunu belirterek, "Vergi, veren için anlamlı olduğu kadar toplayan devlet için de anlamlıdır" dedi.

Samsun Vergi Dairesi tarafından Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen 2005 yılı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakloğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri ile vergi rekortmenleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, verginin veren için anlamlı olduğu kadar vergiyi toplayan devlet için de anlamlı olduğunu kaydetti. Güzeloğlu, "Sosyal devletin önemi, belki de vatandaş ve devlet arasındaki ilişkisi vergi temelinde birleşmektir. Vergi sadece kamu gelirlerinin çok önemli bir kaynağı olmanın ötesinde devlet ile vatandaş arasında çok güçlü bir ilişki ve bağdır. Vergi öylesine bir sorumluluktur ki, her iki tarafa da kendi ödevlerini ve önceliklerini hatırlatmaktadır. Vergi, veren taraf olarak mükellef kazancının yasalar çerçevesinde vergilendirilmiş kısmını devletine ödeyerek hem birey olarak hem de bir iktisadi varlık olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin rahatlığında devletin giderlerine katkıda bulunmaktadır. Devletin sorumluluğu ise bireylerin ödediği vergiyi yine vatandaşına altyapıya ve yatırıma dönüştürmektir, bunun da hesabını vermek zorundadır. Her iki taraf açısından böylesine hayati, gerekli ve öncelikli bir alan olan vergide şüphesiz sosyal bir uzlaşma temelinde bunun gerçekleşmesi ve uzlaşmanın sürdürülmesi gereklidir" dedi.

"Ödemiş olduğunuz vergiler cebinizden çıkan paralar değil, ülkemizin kalkınmasına eklenen değerlerdir" diyen Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi de, vatanını en çok sevenlerin vergisini en doğru şekilde ödeyen kişiler olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 2005 yılında en fazla matrah beyan eden ilk 5 kurumlar vergisi mükellefi olan Adeka İlaç ve Kimya Ürünleri San. A.Ş. adına Ali Arpacıoğlu'na, Borkonut İnş. San. Tic. Ltd. Şti. adına Adnan Ölmez'e, Samsun Makina San. A.Ş. adına Berrin Gül'e, Aygün Cerrahi Aletler Tic. A.Ş. adına Mehmet Aygün'e, Vezirköprü Orman Ürünleri A.Ş. adına Hasan Akça'ya; yine 2005 yılında en fazla matrah beyan eden ilk 5 gelirler vergisi mükellefi olan Hasan Polat'a, Mihtat Yılmaz'a, Kazım Girol Yılmaz'a, Hasan Uçak'a ve Kazım Bakan'a ödüllerini Vali Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

2005 yılında en fazla KDV ödeyen ilk 3 vergi mükellefi olan Akabe Madencilik San. Tic. A.Ş. adına Nurettin Burak, Kamer Oto. San. Tic. A.Ş. adına Kadir Apadın ve Başgöl Pet. Ür. San. Tic. Lid. Şti. adına Hüseyin Başgöl; yine 2005 yılında en fazla mahtrah beyan eden meslek mensuplarından Av. Berkant Öztoprak, Doktor Naci Kahveci, Eczacı Ergün Danışman, YMM Yaşar İnci, SMMM Yakup Aydın ve noter Sedat Çepni ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan aldı.

2005 yılında en fazla ihracat yapan mükellefler Mithat Yılmaz, Fahrettin Ulusoy, Kamil Eden ve Fikret Yeşiyurt'a da ödüllerini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok verdi. 2005 yılında en fazla işçi çalıştıran Yasin Ünal ve Naim Gül Çiçek de ödüllerini, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'ndan aldı.

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title