Haberler

Samsun'da Temel Atma Töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesinin temelini attı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesinin temelini attı.

Bakan Kılıç, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, arsasını bir hayırsever vatandaşın bağışladığı, maliyeti 5 milyon liranın üzerinde olacak okulun 16 derslikten oluşacağını söyledi.

Okulun yöre halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Kılıç, AK Parti olarak temel atma törenleri yerine açılış törenleri yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

Okulun yapılması sözünü seçim zamanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini anımsatan Kılıç, "Buranın ayrı bir önemi var. Burası seçim döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat yapımıyla alakalı olarak talimatlandırdığı ve söz verdiği bir inşaat. Büyüklü Anadolu Lisesinin yeni binasının yapılması konusunda kendisinin iradesi olmuştur. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yerine getiriyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Tüm yöre halkı ve öğrenciler adına okulun arsasını bağışlayan hayırsever Cemal Yeşilyurt'a teşekkür eden Bakan Kılıç, okulun 9 ayda tamamlanarak 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

Temel atma törenine katılımın yoğun olmasını eğitim ve öğretime verilen öneme bağlayan Kılıç, "Gerçekten Samsun'da, Tekkeköy'de eğitimle alakalı olan çalışmalar çok yakından takip ediliyor. Bu önemli. Çünkü sizlerin bu yoğun ilgisi ve takibi olduğundan dolayı işte bu eserler böyle hızlı bir şekilde inşa edilecek. Okulumuz Büyüklü'ye hayırlı uğurlu olsun. Tekkeköy'e böyle bir eseri kazandırıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Hayırsever iş adamı Cemal Yeşilyurt da eğitime önem verdiğini, bunun için okullar yaptırdığını vurgulayarak, "Biz ne çekiyorsak insanların cahilliğinden çekiyoruz. Bunu aşmamız gerekir. Devletin her şeyi tam olarak yapması mümkün değil. Herkesin kendi çapında yardımcı olması gerekli. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. İnşallah bu yardımların devamı gelecektir" ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kılıç, Karaaslan ve beraberindekiler Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesinin temelini attı.

Törene, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Vali Yardımcısı Nuri Çobanoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Çiğdem Karaaslan AK Parti Tekkeköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title