Haberler

Samsun'da Şiddetli Sağanak Yağış ve Su Baskını

Samsun'da Etkili Olan Şiddetli Sağanak Yağış ve Dolu Hayatı Olumsuz Yönde Etkilerken, Cadde ve Sokaklarda Su Birikintileri Oluştu, Çok Sayıda İş Yerini Su Bastı.

Samsun'da etkili olan şiddetli sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz yönde etkilerken, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, çok sayıda iş yerini su bastı.

Saat 16.00 sıralarında şimşek çakması ve gök gürültüsü ile başlayan şiddetli yağmur, etkisini giderek artırdı. Doluyla birlikte karışık yağan yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar sırılsıklam olurken, bazıları da yağmurdan kaçarak bina altlarına sağındı. Bardaktan boşalırcasına etkili şekilde yağan yağmur, kısa sürede sokakları göle çevirdi, röğarlar patladı. Su birikintisi oluşan sokaklarda bazı araçlar yolda kaldı. Yağmurdan iş yerleri de etkilendi. Çok sayıda iş yerini su basarken,

vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.

Yağmur, Samsun'un kabusu haline geldi. Her yağmurda su baskını ve sel oluşan Samsun'da etkili olan sağanak yağış, esnaf ve yetkililerin yüreğini ağzına getirdi. Ağabali ve Bağdat caddeleri ise yine selden nasibini aldı. Ağabali caddesinde çok sayıda iş yerlerini su basarken, yolda da çöküntüler oluştu. Saitbey Köprüsü altı, Mecidiye Caddesi, Müftü Sokak, Bağdat Caddesi'nde de yoğun sel suları oluştu. 24 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Ağabali Caddesi'nde ana şebeke hattı patladı. İş

yerlerine su basan Ağabali Caddesi esnafı, 1 yıl içerisinde 4. sel baskınına maruz kaldıklarını belirterek, bu soruna yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title