Haberler

Samsun'da Servis Ücretlerine 2 Yıl Sonra Zam Yapıldı

20 oranında zam yapıldığını açıkladı.

20 oranında zam yapıldığını açıkladı.

2018 okul servis ücretleri açıklandı. Türkiye genelinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretleri tespit edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) toplantısında gündeme gelen öğrenci servis ücretlerinin fiyat tarifesi belli oldu. Samsun'da merkez servis ücreti 140 liradan 165 liraya çıkarken, diğer mesafelere de yüzde 15-20 arasında zam yapıldı.

Yapılan zam hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Binay, "Samsun'da servis ücretleri belli oldu. Tarifeler tam istediğimiz gibi olmadı. Çünkü masraflarımız çok ağır bir şekilde arttı. Bu fiyatlar makul değil ama ülke bir ekonomik krizden geçiyor. Samsun'da fiyatların 200 liradan aşağıda olmaması gerekir. Ülke genelinde bir ekonomik sıkıntı vardı bir sıkıntı da biz açmayalım dedik. Bu zammı da 2 sene sonra zorunluluktan yaptık. Servis ücretlerine yüzde 15-20 arasında bir zam yapıldı. Şehir Merkez ücreti 2 yıldır 140 liraydı tefe tüfe oranında zam yaparak, yapılan zammın ardından ücret 165 liraya çıktı. Tefeye göre 168 lira olması gerekiyordu. Biz düz 165 lira yaptık. Akaryakıt ve yedek parçalara yapılan zamlardan sonra daha yüksek bir ücret bekliyorduk ama UKOME böyle bir karar alınca, ülkenin ekonomik zorluğunu da göz önüne alarak üstelemeyerek fiyatları kabul ettik. Bu fiyatlar giderlerimizi aşağı-yukarı karşılıyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title