Haberler

Samsun'da Selin Faturası Ağır Oldu

Tarihindeki En Büyük Sel Felaketlerinden Birini Yaşayan Samsun'da Ön Hasar Tespitine Göre, İl Merkezinde 669 İşyeri ve 194 Mesken ile İlçelerde 3 Bin 944 Dekar Alanda Zarar Ziyan Ortaya Çıktı.

Tarihindeki en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Samsun'da ön hasar tespitine göre, il merkezinde 669 işyeri ve 194 mesken ile ilçelerde 3 bin 944 dekar alanda zarar ziyan ortaya çıktı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verdi. Samsun Valiliği Kriz Merkezi'ne ulaşan rakamları açıklayan Güzeloğlu, "20 hasar tespit ekibimiz selin olduğu ilk günden itibaren çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Dün ve bugün toplam ön hasar tespitinde işyeri sayısı 669'a, mesken sayısı 194'e ulaştı. Toplam 863 işyeri ve konutun hasarlı olduğu ekiplerimizce tespit edildi" dedi.

Selden zarar gördüğünü beyan eden vatandaşların başvurularının devam ettiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "Yarın da bu çalışmalar tüm başvurular değerlendirilip sonuçlanana kadar kesintisiz devam edecek" diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü'nün de aşırı yağışın tarım alanlarına verdiği zararı tespit ettiğini kaydeden Vali Güzeloğlu, 19 Mayıs, Tekkeköy ve Bafra ilçelerindeki 11 köyde toplam 3 bin 944 dekar alanda 678 bin 725 YTL'lik zarar-ziyan oluştuğunu ifade etti.

24 saat esasına göre çalışan Valilik Kriz Merkezi, Ön Hasar Tespit Komisyonları ve Vergi Dairesi Başkanlığı'nın hasar tespiti ve vatandaşları işyerlerindeki mal kayıplarına dönük değerlendirmelerinin kesintisiz devam edeceğini dile getiren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Tüm vatandaşlarımızın başvuruları değerlendirilip, bunların belgeleri tamamlanıp ve tüm bu boyutlarıyla konunun sonuçlanmasına kadar çalışmalarımız sürecek. Sürecin başından bu yana böylesi büyük bir afeti çok kısa süre içinde temel sıkıntıların aşılması ve günlük hayatın normale taşınmasında bize güç veren, sorunun en kısa sürede en az ölçüde hasarla atlatılmasında büyük katkıları olan Başbakanımız, Bayındırlık ve İskan, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve İçişleri Bakanlarımız ile tüm kabine üyelerine

şükranlarımı sunuyorum."

(AG-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title