Haberler

Samsun'da Sektör Seçim Çalıştayı Toplantısı Yapıldı

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 'Çalışmalarımızda Ortak Çalışma Kültürüne Ciddi Biçimde Hizmet Ediyoruz'dedi

Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 'Çalışmalarımızda ortak çalışma kültürüne ciddi biçimde hizmet ediyoruz'dedi.

Samsun İl Özel İdaresi'nin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'yla (OKA) sözleşmesini imzaladığı 'Samsun Ekonomisine Yön Veren Sektörlerin Rekabet Analizi Raporu Projesi'nin ilk faaliyeti olan 'Sektör Seçim Çalıştayı' toplantısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil Başkanlığı'nda yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda söz alan Karanfil, proje ile amaçlarının Samsun ekonomisine yön veren sektörlerin ve bu sektörlerin rekabet kapasitelerinin analizini yapabilmek' olduğunu ifade ederek Sektör Seçim Çalıştayı'nın amacının, proje boyunca veri toplama, saha araştırmaları yapma, rekabet analizleri gibi konularda öncelikle incelenmesi gereken sektörlerin kümelenme ve bölgeye muhtemel getirileri konusunda bilgi paylaşımı sağlamak olduğunu vurguladı.

Söz konusu çalıştay toplantısının projenin ilerleyen aşamalarında yürütülecek analizler ve saha çalışmaları ile diğer kurumların da katkı sunmasını sağlamak için önemli olduğuna işaret eden Karanfil, şunları kaydetti:

'Biz, İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımızda sadece kamu mantığıyla hareket etmediğimiz gibi her zaman konunun tüm taraflarıyla da birlikte hareket etme gayreti içindeyiz. Bu mantık hem ilde yapılacak çalışmalarda hem de ulusal hibe programlarında başarılı olmamıza ciddi bir ivme katıyor. Çalışmalarımızda ortak çalışma kültürüne ciddi biçimde hizmet ediyoruz. Bu proje kapsamında da Samsun'un ekonomik gelişmesini hızlandırmak, rekabet yetenekleriyle öne çıkan sektörlerde gelecek dönemlerde başlık verecek kümelenme çalışmaları için ihtiyaç duyulan akademik ve teknik altyapıyı oluşturmayı amaçlıyoruz.'

Proje bütçesinin 62 milyon 440 bin TL olduğu bilgisini veren Karanfil, projenin 3 ay süreceğini anımsatarak projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

(SEV-DLK-ÜNS) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title