Haberler

Samsun'da orman arazisindeki 26 kaçak yayla evi yıkıldı

Güncelleme:

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman arazisinde bulunan 26 kaçak yapı, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Özesentepe Mahallesi Kunduz mevkisinde bulunan 6'sı tamamlanmış, 20'si ise temel aşamasında olan 26 kaçak yapıya Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucunda mahkemece yıkım kararı verildi. Verilen yıkım kararı ile mahalleye giren iş makineleri yayla evlerini birer birer yıktı. Ev sahipleri ise yıkımdan arta kalan tahta, demir gibi malzemeleri topladı. Yıkım süresince jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 150 kişilik bir jandarma gücü, muhtemel bir olumsuzluğa karşı yıkım süresince olay yerinde hazır bulundu.

Vatandaş Bayram Duman yaylada hayvan otlatmak için yayla evi yaptıklarını ifade ederek, "Devlet hayvana teşvik ediyor, köylüler büyük şehirlere taşınmasın diye. Ama bugün bakıldığında evlerimizi yıkıyorlar. Ben hayvanımı nerede otlatacağım? Bana belli bir yer gösterilsin ki benim çocuğum Ankara'ya, İstanbul'a gitmesin. Evimi de yıktılar şimdi ne yapacağım" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Keskin ise, "Bu yayla, büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla 250 senedir kullanılıyor. Çocukluğumuzdan günümüze kadar biz burada duruyoruz. Mahalleliler burada yaylacılık yapıyorlar. Hayvanlarını burada yetiştiriyorlar. Her taraf kar çamur. Yazın yapılmasını isterdik fakat burada daha çok insan olur, zorluk çıkarırlar diye şimdi yıktılar" diye konuştu.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise orman arazisine yapılan kaçak evleri mahkeme kararı ile yıktıklarını bildirdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Vezirköprü Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title