Haberler

Samsun'da Öğrencilere Trafik Eğitimi

Samsun'da, 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında, öğrencilere polisler tarafından trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Burada konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yakup Çalış, "Bu etkinlik sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi şekillendirecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY), Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı ve OPET'in birlikte hayata geçirdiği 'Trafik Dedektifleri' projesi, 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında Samsun'da öğrencilere tanıtıldı.

Öğrencilerin trafik kuralları hakkındaki bilgilerini arttırmak ve onları kurallara uyan bireyler yapabilmek için hayata geçirilen projenin tanıtımı, Alparslan Ortaokulu'nda gerçekleşti. Tanıtıma Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yakup Çalış, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve akaryakıt firmasının Kurumsal Müdürü Ayşegül Aydın katıldı.

Etkinlikte konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanı Yakup Çalış, "Samsun, trafik kurallarına uyma bakımından örnek gösterilecek illerden birisi. Özellikle İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucunda emniyet kemeri takma oranı yüzde 70-80'lere vardığı görülüyor. Biz bu çalışmaları daha ileri seviyelere getirmek istiyoruz. Bu etkinlik sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi şekillendirecek" dedi. Öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgi veren polisler, kurallara uymayan büyüklerin uyarılması konusunda da öğrencilere trafik kuralları anlatıldı. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Haftası Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title