Haberler

Samsun'da Mülteci Yetimler İçin Şenlik

SAMSUN'da Emine- Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İHH tarafından mülteci çocuklar için 'Yetim Şenliği' düzenlendi.

SAMSUN'da Emine- Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İHH tarafından mülteci çocuklar için 'Yetim Şenliği' düzenlendi.

Samsun'da Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencileri ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun Şubesi tarafından yaşları 5 ile 12 arasında olan 45 mülteci çocuk için 'Yetim Şenliği' programı gerçekleştirildi. Okulun konferans salonunda yapılan şenliğe AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, İl Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Ali Doğan, İHH Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Ayşegül Şahin, mülteci yetim çocuklar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Ayşegül Şahin, "Yetim dayanışma günleri kapsamında okulumuzun 9'uncu sınıf öğrencileri Samsun'da yaşayan mülteci ailelerin çocuklarına güzel bir gün yaşatmak istediler. İHH ile ortak bir program hazırladık. Bu program çerçevesinde eğlenceler ve etkinlikler yaptıracağız. 9'uncu sınıf öğrencilerimiz, mülteci çocuklara mont, ayakkabı, boyama kitapları gibi hediyeler aldılar" dedi.

Etkinliği anlamlı bulduğunu belirten İl Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Ali Doğan, "Çocuklar gülerse dünya güler. Bu söz çok anlamlı bir söz. Dünyayı çocuklar yönetse sanki bu zulümler olmaz, bu savaşlar olmaz, bu yoksulluklar olmaz. Ama büyüdükçe paylaşılamayan, büyüdükçe çatışmaların, savaşların dünyamızda kol gezdiğini görüyoruz. İnşallah bu çocuklarımız bizlerin sevgisiyle ve desteği ile büyüdüklerinde bugünden daha güzel ve barış dolu bir dünya geleceğe armağan edeceklerdir" diye konuştu.

Yetim mültecilere yönelik düzenlenen şenlik ilk olarak Kuran tilaveti ile başladı. Ardından şiirler okundu ve Arapça çocuk şarkıları söylendi. Etkinlik daha sonra oyun ve ikramla son buldu. Etkinlik boyunca mülteci yetim çocukları, balonla oynama, yüz boyama, ebru sanatı, resim boyama gibi etkinliklere katıldı.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yeni Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title