Haberler

Samsun'da Mekke'nin Fethi Kutlaması

Samsun'da Mekke'nin Fethinin 1378. Yıldönümü Nedeniyle Bir Program Düzenlendi.

Samsun'da Mekke'nin fethinin 1378. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

Samsun Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen gece, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Lise öğrencileri Mustafa Altın ve Necmettin Bayraktar ile ortaokul öğrencisi Muhammed Nebih Bayraktar, geceye katılan binlerce kişiye Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi. Gecede Çorum Mehter Takımı bir gösteri yaparken, Eşref Ziya da ilahiler söyledi. Dr. Abdulrahman Büyükkörükçü de Mekke'nin fethinin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Anadolu Gençlik Dergisi Sosyal Faaliyetler Başkanı İdris Yüce, bazı medya organlarında Mekke'nin fethi kutlamasının 'alternatif yılbaşı kutlaması' olarak ifade edildiğini belirterek, "Biz yılbaşını alternatif olarak kutlamak için değil, Mekke'nin fethi 31 Aralık'a denk geldiği için her yıl bu etkinliği tüm ülke genelinde düzenliyoruz" dedi.

7'den 70'e her kesim insanın katıldığı etkinlikte, spor salonunun tribünlerini tamamen dolması ve yer olmaması nedeniyle bazı vatandaşlar, oyun sahasına oturarak etkinliği izledi.

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title