Haberler

Samsun'da "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" Açıldı

Samsun'da "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" açıldıSAMSUN - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve İlkadım Belediyesi tarafından desteklenen, "KODLASAM Projesi" kapsamında, 23 Nisan Ortaokulunda "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" açıldı.

Samsun'da "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" açıldı

SAMSUN - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve İlkadım Belediyesi tarafından desteklenen, "KODLASAM Projesi" kapsamında, 23 Nisan Ortaokulunda "Kodlama ve Yazılım Atölyesi" açıldı.

İlkadım Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde açılışı gerçekleştirilen Kodlama ve Yazılım Atölyesinde, öğrencilere robotik kodlama ve yazılımlar üzerine eğitim verilecek. Proje hakkında açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Şüphesiz ki 21. yüzyıl bir bilgi çağı. 21. yüzyılın temel niteliklerine sahip öğrenciler yetiştirmek durumundayız. Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan KODLASAM Projesi kapsamında 17 ilçemizin tamamında kodlama ve yazılım atölyeleri kuracağız. Bugün bu okulumuzda yaptığımı açılış aslında bu uzun yolda giden küçük bir başlangıç. Özellikle kodlama ve yazılım atölyelerimizde eğitim verecek olan öğretmenlerimize yönelik de eğitimlerimiz bugün itibariyle başladı. Bu eğitimi verecek olan öğretmenlerimizi sertifikalandıracağız. Bu projeyle bağlantılı olarak ilimizde bir bilişim lisesi açma gayreti içerisindeyiz. 17 ilçemizde tespit ettiğimiz özel yeteneği olan öğrencilerimizi tespit edebilirsek onları bilişim lisesine yönlendirerek bir üst yeteneğe geçmesini sağlamış olacağız. Biz öğrencilerimize 21. yüzyılın temel becerilerini kazanmaları noktasında tüm alt yapı hizmetlerini oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu adım bundan sonra gelecek olan büyük adımların başlangıcı olarak algılanmalıdır" dedi.

Daha sonra konuşan 23 Nisan Ortaokulu Müdürü Volkan Demirbağ, "Açtığımız kodlama atölyemiz bu yüzyılın ihtiyaçlarına cevap vermek için bizlere ışık tutacak. Çağımızda robotik yazılım ve kodlama vazgeçilmez bir durum. Çocuklarımız burada kodlama ve yazılım eğitimleri alacaklar. Biz yavrularımızla beraber daha güzel projeler yaparak ülkemize daha iyi şeyler katmaya çalışacağız" diye konuştu.

Belediye olarak çocukların en iyi ortamlarda eğitim görebilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Özellikle günümüz çağında modern eğitim olarak öne çıkan Robotik Kodlama Atölyesi ile ilgili gereken katkıyı sağladık. Çocuklarımız bilim ve teknoloji atölyesi olarak adlandırılan Robotik Kodlama Atölyesinde, bilişim alanında takım çalışmasıyla buluşlar gerçekleştirecek. Genç dimağların zihinsel zeka gelişimine katkı sağlayan robotik kodlama hususunda alacağı temel eğitimlerle 23 Nisan Ortaokulundan kaşiflerin çıkmasına vesile olacak. Buradan yetişecek kaşifler, üreteceği ve geliştireceği buluşlarla inşallah üreten ve gelişen Türkiye'ye katkı sağlayacak nesiller olarak anılacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte yaptıkları birbirinden farklı robotlar incelendi.

Programa ayrıca, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, müdür yardımcıları, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İlkadım Belediyesi 23 Nisan Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title