Haberler

Samsun'da Klasik Arabalar Konseri

Almanya'nın Allgau kentinden yola çıkan 355 klasik otomobil Samsun'a ulaştı.20 ülkeden 355 araç, 111 takımın ve yaklaşık 700 yarışçının katıldığı klasik arabalar önceki gün Çorum'da yapılan 2012 Allgau - Orient Dostluk ve Barış Ralli yarışlarının...

Almanya'nın Allgau kentinden yola çıkan 355 klasik otomobil Samsun'a ulaştı.

20 ülkeden 355 araç, 111 takımın ve yaklaşık 700 yarışçının katıldığı klasik arabalar önceki gün Çorum'da yapılan 2012 Allgau - Orient Dostluk ve Barış Ralli yarışlarının ardından Samsun'a gelerek 'Klasik Arabalar Konser Etkinliği' düzenledi.

Samsun'da 19 Mayıs kutlamaları etkinlikleri kapsamında Batıpark teleferik alanında düzenlenen Klasik Arabalar Konseri'ne katılan araçlar, 28 Nisan'da Almanya'nın Allgeau şehrinden başladıkları etkinlik zincirini 12 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sonlandıracaklar.

Yarışçılar etkinlikte klasik araçları gezen Vali Hüseyin Aksoy'a şehirlerin takım formalarını ve bayraklarını hediye ettiler.

Klasik araba rallicilerinin 19 Mayıs etkinlikleri için Samsun'a geldiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "28 Nisan'da Almanya'dan yola çıkan klasik arabalar, 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde Samsun'u da ziyaret programlarına aldılar ve şu anda da ilimizde misafir olarak bulunmaktadırlar. 111 takım ve yaklaşık 700 kişi bu etkinlik kapsamına Samsun'u da konser etkinliğine katıldıktan sonra, buradan Doğu Karadeniz üzerinden Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye kadar gidecekler" dedi.

Daha sonra Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Klasik Arabalar Konser Etkinliği'ne katılan yarışmacılar, getirdikleri 50 adet müzik aletini öğrencilere dağıtılmak üzere Samsun Valiliği'ne bağışladılar. 12 Mayıs'ta Azerbaycan'a gidecek olan yarışmacılar araçlarını Bakü'de, Karabağ'da Ermenilerin baskısı altında evsiz kalmış mağdurlara hibe edecekler.

Yapılan 50 müzik aleti bağışının ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Zeynep Altuntaş ve ekibi izleyicilere konser verdi.

Etkinlikler daha sonra Trabzon, Kars, Ardahan ve Iğdır'dan sonra 12 Mayıs günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Almanya Çorum Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title