Haberler

Samsun'da Keneye Karşı İlaçlama Çalışması Başlatıldı

Samsun'un Havza ve Vezirköprü İlçelerinde Kene Isırması Sonucu 2 Kişinin Hayatını Kaybetmesinin Ardından İl Tarım Müdürlüğü Bölgede İlaçlama Çalışması Başlattı.

Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerinde kene ısırması sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından İl Tarım Müdürlüğü bölgede ilaçlama çalışması başlattı.

İl Tarım Müdürlüğü, Havza ilçesinde kene ısırması nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden Nesibe Araç'ın köyü Ağdırhasan'da ilaçlama çalışmalarına başladı. Öze kıyafetler giyen İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, köyde bulunan tüm ahırları ilaçladı. Görevliler, ayrıca köylülere kene hakkında bilgilendirici broşür dağıttı.

İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Samsun'da kene nedeniyle ilk defa ölüm vakalarının meydana geldiğini belirterek, kenenin en çok bulunduğu Tokat, Çorum ve Kastamonu illerine yakın tüm ilçelerde ilaçlama çalışması yapacaklarını kaydetti. Vatandaşları keneye karşı daha duyarlı olmaya çağıran Kirenci, "Vatandaşlarımız uzun otların bulunduğu piknik alanları ile ahırlara giderken vücudunda açık yer olmayacak şekilde giyinmelidir. Kene için alınacak en önemli tedbir budur. Ayrıca, vücuduna kene yapışan vatandaşlar mutlaka en yakın hastaneye müracaat etmelidir" dedi.

(İG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title