Haberler

Samsun'da Kene Alarmı

Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Kene ile Mücadele Kapsamında İl Genelinde Bulunan 297 Bin Büyükbaş Hayvanı İlaçlayacak.

Samsun İl Tarım Müdürlüğü, kene ile mücadele kapsamında il genelinde bulunan 297 bin büyükbaş hayvanı ilaçlayacak.

Samsun'da son aylarda kene ısırması vakalarının artması üzerine 1.5 milyon YTL'ye 12 ton kene ilacı alan İl Tarım Müdürlüğü, il genelindeki bütün köylerde ilaçlama çalışması yapılmasına karar verdi. 297 bin büyükbaş hayvanın ilaçlanmasını hedefleyen İl Tarım Müdürlüğü, ayrıca ahırları da ilaçlayacak.

Havaların ısınmaya başlamasıyla kene popülasyonunun arttığını dile getiren İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, "Bundan sonraki süreçte hayvanların ilaçlanması çok daha önemli. Öncelikle kene tutulmasının çok sık olduğu köylerden başlayarak, tüm köyleri ilaçlayacağız" dedi.

Üzerinde kene olduğunu gören vatandaşların mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını gerektiğine dikkat çeken Kirenci, piknik alanlarına giden vatandaşlarında çıplak ayak ile ot ve çimlerin üzerine basmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İlçe müdürlüklerine ilaç dağıtımına başladıklarını belirten İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Koruma Şube Müdürü Rıfat Coşkun ise 297 bin hayvanın tek tek ilaçlanacağını kaydetti.

(İG-SA-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title