Haberler

Samsun'da geçen yıl boy ve avlanma yasaklarına uymayan balıkçılara 1 milyon 133 bin lira ceza verildi

Güncelleme:

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince geçen yıl yapılan denetimlerde, balıkta boy ve avlanma yasaklarına uymayan 295 kişi ve kuruluşa 1 milyon 133 bin 910 lira idari ceza uygulandı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince geçen yıl yapılan denetimlerde, balıkta boy ve avlanma yasaklarına uymayan 295 kişi ve kuruluşa 1 milyon 133 bin 910 lira idari ceza uygulandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, sürdürülebilir avcılık için balıkçılara yönelik denetimlere devam ettiklerini bildirdi.

Denetimleri balıkçı teknelerinin karaya çıktığı limanlarda ve balık hallerinde yaptıklarını belirten Sağlam, "Balıkçılarımızın özellikle küçük balıkları avlamaktan ve satmaktan kaçınmaları gerekmektedir. Kurallara uymayan balıkçıların takibi ve getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için tüm imkanlar seferber edilerek denetimlere devam edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Sağlam, şunları kaydetti:

"Denetim elemanları tarafından 2020'de balık hali, balıkçı barınakları, yol güzergahları ve perakende satış yerlerinde olmak üzere toplam 2 bin 251 su ürünleri denetimi yapılmıştır. Bu denetimler sonucu 132 kişi veya kuruluşa, ihlalleri nedeniyle 472 bin 800 lira idari ceza uygulanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı da 2020'de denizlerde avcılık faaliyetinde bulunan 481 balıkçı teknesinde denetim yapmış, bu kontroller sonucu 163 balıkçı tekne sahibine 661 bin 110 lira idari ceza vermiştir.

Sonuç itibarıyla Samsun'da toplam 2 bin 732 su ürünleri denetimi yapılmış olup, bunun sonucunda ihlal tespit edilen 295 kişi veya kuruluşa toplam 1 milyon 133 bin 910 lira idari ceza uygulanmıştır."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sahil Güvenlik Komutanlığı Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title