Haberler

Samsun'da "Gaziler Günü" Kutlamaları

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Samsun'un idarecileri, ileri gelenleri ve siyasetçileri kutlama mesajları yayınladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk Kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın milletimiz için Vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilerek bu günlere kadar ulaşılmıştır. Bundan sonra da, Kahraman gazilerimizin emanetine asla leke sürdürmeyecek, onların aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve bütünlük içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz. Bu duygularla 'Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Erdoğan Tok: "Gaziler onur abidemizdir"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi ve şehitlerimiz, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Bugün de, ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yapmaktadırlar. Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz o akşam büyük bir destan yazdı. Tarihin akışını değiştiren büyük mücadeleler vererek, canlarını hiçe sayarak vatan ve bayrak için hayatlarını feda etti. Tankların altında ezildiler. Kurşunlara siper oldular. Onlar tarihin akışını değiştirdi. Allah'ım onlara rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Eğer o şehitler olmasaydı, halkımız meydanlara dökülmeseydi, bizler bugün yaşamayacaktık. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi milletimizin her ferdi o gece ülkesi ve milleti için ölüme koştu. O gece vatandaşlarımız varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, vatanımız, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur. Bu bilinçle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malüllerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum."

Çiğdem Karaaslan : "Tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ve 'Gazilik' unvanı vermiştir. O tarihten sonra 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Gazi milletin bir ferdi ve Gazi Meclis'in bir üyesi olarak, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması ve kutsal değerlerimiz uğruna, canları ve kanları pahasına kendilerini feda eden tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu emanetini gelecek nesillere layıkıyla aktaracağız. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri saygıyı görmeleri toplum olarak en büyük ortak sorumluluğumuzdur. Bu bilinçle hükümet olarak gazilerimiz için gereken düzenlemeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan savunmasında, terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını ortaya koyan yaşlısı, genci, kadını, erkeği bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, saygı ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Hasan Basri Kurt: "Vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir"

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi darbe girişimine canını ortaya koyarak karşı durması ve iradesine sahip çıkması Gazi Millet olduğumuzun kanıtıdır. Hiçbir zaman unutmamalıyız ki bu vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Onların kahramanca savundukları vatanımızı bizlerde ayni şuur, aynı bilinç ile ileriye taşımak zorundayız. Onlara olan minnet ve vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebilmiş oluruz. Bu cennet vatan uğruna şehit düşmüş, gazi olmuş, her bir kahramanımızı saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal Savaşı'ndaki önderliğinden dolayı 'gazi' unvanı verilişini ve Gaziler Günü'nü en samimi dileklerimle kutluyorum." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çiğdem Karaaslan Samsun Eylül Politika Haberler

title