Haberler

Samsun'da Evleri Yanan Aileler Konteynerlerde Kalacak

Güncelleme:

Samsun Valisi İbrahim Şahin, şiddetli lodos nedeniyle çıkan orman yangınında 8 evinde yandığı bölgeye giderek inceleme yaptı. Vali Şahin evleri yanan vatandaşlarla görüştü, soğutma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rüzgardan elektrik tellerinin birbirlerine çarpması nedeniyle yangın çıktığını belirten Vali Şahin, gerekirse kontrollü elektrik kesintisi yapılacağını dile getirdi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Yakakent İlçesi'nde pazar günü Çobanlı ve Kösedağ mevkiinde çıkan orman yangınında 8 evin de kül olduğu bölgeye gitti. Vali Şahin evleri yanan aileleri ziyaret ederek İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yangın sonrasında aileler için yapılan yardım ve destek çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Şahin, evleri yanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

VAN DEPREMİNDE KULLANILAN KOYTEYNERLER GETİRİLECEK

Vali Şahin, evleri yanan aileler için konteyner temin edildiğini belirterek, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün elinde Van depreminden sonra şu anda 100 adet konteyner bulunmaktadır. Bu konteynerlerden, evlerini kaybeden vatandaşlarımız için bugün buraya kurulacak. Hiçbir vatandaşımız dışarıda kalmayacaktır. Ailelerimize aynı zamanda sıcak yemeklerini yemeleri için bir mutfak aracını da buraya getirdik. Üzüntümüz bu yangının oluşu sırasında vatandaşımızın evlerini kaybetmeleri, tabiatın, orman ve ağaçların kısmen zarar görmesidir. Tek sevincimizde hiçbir can kaybının olmamasıdır" şeklinde konuştu.

GEREKİRSE KONTROLLÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILACAK

Vali Şahin, şiddetli rüzgar vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyerek "Vatandaşlarımızın anız yakmalarından şiddetle uzak durması gerekmektedir. İlimizde gerekirse kontrollü bir şekilde elektrik kesintisi de yapacağız. Rüzgarın şiddetli estiği zaman kontrollü bir şekilde elektrik kesintisini yapacağız. Ben burada yaşayan vatandaşlarımıza, Samsunlulara ve bizlere geçmiş olsun diyorum. Daha dikkatli olmayı da herkese öneriyorum" dedi.

DÜN İKİ ORMAN YANGINI DAHA MEYDANA GELDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ise dün akşam lodos nedeniyle Yakakent İlçesi Küplüağzı ve Bafra İlçesi İlyaslı mevkilerinde de iki orman yangını daha çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Gece yapılan çalışmalar sonucunda iki yangın da söndürüldü. Lodosun gece etkisini azaltması ile iki yangın da çok fazla yayılmadan söndürülebildi. Bunun dışında kent merkezinde de küçük çaplı anız yangınları meydana geldi. Lodos etkisini giderek azaltıyor. İki günde lodos nedeniyle Samsun genelinde toplamda 18 ayrı orman yangını meydana gelmiş oldu." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin Yakakent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title