Haberler

Samsun'da Çevre Katliamı

Samsun'un Çarşamba İlçesinden Geçen Yeşilırmak'ta Binlerce Balık Telef Oldu.

Samsun'un Çarşamba ilçesinden geçen Yeşilırmak'ta binlerce balık telef oldu.

İlçenin merkezinden geçen Yeşilırmak'ta sabah saatlerinde başlayan balık ölümleri gün boyu devam etti. Beyyenice köyü sınırından şehir merkezi ve ırmağın denize döküldüğü noktaya kadar birçok kıyı şeridinde irili ufaklı balık ölümleri görüldü. Bazı vatandaşlar bilinçsiz şekilde balıkları toplarken, Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlileri balık ölümlerinin ardından bölgede inceleme başlatıldı. Birçok noktadan Yeşilırmak'a fabrika atıklarının aktığı dere bağlantılarından numuneler alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü

görevlileri de ırmak kenarından incelemelerde bulundu. Binlerce balık kıyıda can çekişirken, birçoğu da akıntıyla birlikte denize gitti. İlçede ilk defa bu kadar balık ölümünün görüldüğünü belirten vatandaşlar, ölümler karşısında şaşkın olduklarını, balıkların üzerinde çeşitli sıvıların olduğunu dile getirdi.

Balık ölümlerinin Çarşamba Şerker Fabrikası'ndan olduğunun iddia edilmesi üzerine fabrika uzmanları arıkta tesisi ırmak bağlantı noktalarından numuneler aldırdı. Fabrika Müdürü Şahin Ucuzal, 1989 yılından buyana faaliyette olan fabrikanın arıtmasında bir problem olmadığını, yapılan tahlillerde her şeyin normal olduğunu, güzergahtaki başka fabrikalardan kaynaklanabileceğini kaydetti.

Yıllardır Yeşilırmak'ta balık tutan Yaşar Erbay, ilk defa böyle bir balık ölümüyle karşılaştıklarını, binlerce balığın akıntıyla denize gittiğini dile getirdi. Balık avlayan Harun Başar ise büyük bir çevre katliamının yaşandığını, ölümlerin neden gerçekleştiğine anlam veremediklerini vurguladı.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title