Haberler

Samsun'da Canlı İnsan Arama Köpekleri ile Deprem Tatbikatı

Samsun'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Samsun'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tatbikat alanında gerçekleştirilen tatbikatta, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünce eğitilen canlı insan arama köpekleri, senaryo gereği deprem sonrası yıkıntı halindeki evde bulunan yaralılara ulaştı.

Tatbikatı izleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, başarılı çalışmaları nedeniyle Köpek Eğitim Merkezi yetkililerini kutladı.

Türkiye'nin bir afet bölgesi olduğuna değinen Aksoy, "Türkiye deprem bölgesidir. Bu konuda bütün kuruluşlarımızla hazırlıklı olmak durumundayız. Özellikle afet alanlarında ilk müdahaleyi yapacak arama kurtarma ekiplerimizin de donanımlarıyla hazır olmaları gerekmektedir. Biz de Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız gayet güzel bir şekilde devam ediyor" dedi.

Samsun'da Kriz Koordinasyon Merkezi kurma çalışmaları olduğunu belirten Aksoy, "Önümüzdeki günlerde merkezin ihalesi gerçekleşecek. Herhangi bir kriz anında son teknolojiyi kullanacak şekilde bir kriz merkezimizi Samsun'a kazandıracağız" diye konuştu.

Tatbikata, Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürü Oğuz Aydın da katıldı.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Emniyet Genel Müdürlüğü Hüseyin Aksoy Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title