Haberler

Samsun'da Bilim Kampı

Samsun'da, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı başladı.

Samsun Anadolu Lisesi Müdürlüğü ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), İlkadım Belediyesi, Samsun Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği İstanbul Şubesi iş birliğiyle düzenlenen eğitim kampına, 38 ilden 58 proje okulu katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, bir otelde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yenilikçi eğitim projelerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başlangıçta küçük gibi görülen bazı çalışmaların daha sonra gelişerek dünyaya yön verebildiğine işaret eden Şahin, "Bir şeyler üreteceksek, dünyaya yön vereceksek kendinizi küçümsemeyin. Çünkü yazdığınız bir yazılım, hayatınıza belki dünyaya yön verecektir. Baktığımızda iki üniversite öğrencisinin yazdığı yazılımın onları milyarder yaptığını görüyoruz. Tüm bunları yaparken mutlaka değerler eğitimini de dikkate almamız gerekiyor." diye konuştu.

Proje okullarını bir araya getirip sinerji oluşturmayı, kamuoyunda proje okullarının neler yaptığına bilimsel çalışmalarla cevap sunmayı amaçlayan kampta, 4 aşamalı olarak çalışma yapılması planlanıyor.

Öğrenciler OMÜ'de kampa girecek

Proje okullarından gelen öğrenciler, kendilerine tahsis edilen mekatronik, bilgisayar yazılımı, temiz üretim alanlarıyla ilgili OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından üniversite kampüsünde teorik ve uygulamalı eğitim alacak. Öğretmenler matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında yeni müfredat ve zümre çalıştayı yaparak, sonuçları raporlaştıracak. Okul yöneticileri yapacakları sunumlarla örnek proje ve uygulamalarını diğer okullarla paylaşacak.

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarının öğrencilerine bilimsel çalışmaları sevdirme, öğrencileri bilimsel çalışma yapmaya teşvik etme, bu öğrenciler aracılığıyla yeni buluşlara kapılar aralama gibi hedefleri bulunan kamp 15 Şubat'ta son bulacak.

Kamp sonunda üç alanda hazırlanan projelerle dereceye giren öğrenci ve okullara ödül verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title