Haberler

Samsun'da aşıların dağıtımı için her gün bin kilometreye yakın yol katediliyor

Güncelleme:

Samsun'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yapılan BioNTech aşısını hastaneler ve aile sağlığı merkezlerine ulaştıran ekipler, her gün yaklaşık bin kilometre yol katediyor.

Samsun'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yapılan BioNTech aşısını hastaneler ve aile sağlığı merkezlerine ulaştıran ekipler, her gün yaklaşık bin kilometre yol katediyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı deposunda eksi 80 derecede saklanan BioNTech aşıları, Samsun Sağlık Müdürlüğünün deposuna transfer edildikten sonra aynı sıcaklıkta korunuyor.

BioNTech aşıları, her gün 4 aşı nakil aracıyla İl Sağlık Müdürlüğü deposundan alınarak hastaneler ile 44 aile sağlığı merkezine ulaştırılıyor. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, aşı transferi için her gün bin kilometreye yakın yol yapıyor.

Aile sağlığı merkezleri ve hastanelerdeki dolaplarda 2 ila 8 derece arasında 30 gün muhafaza edilebilen aşılar, açıldıktan sonra 6 saat içinde uygulanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Selami Arslan, AA muhabirine, aşıların Ankara'dan eksi 70 ile eksi 90 derece arasındaki konteynerle Samsun'a geldiğini söyledi.

Samsun'daki depolarda eksi 80 derecede saklanan BioNTech aşılarını aşı takip sistemine göre aile sağlığı merkezlerine ve hastanelere her gün taşıdıklarını dile getiren Arslan, "Aşı uygulama merkezlerinden kaç kişinin randevu aldığını görüyoruz. Ona göre aşıların sevkine başlıyoruz. Ayrıca gün içinde aşı uygulama merkezlerinin elinde kaç aşı kaldığını gördüğümüz için kritik gördüğümüz yerlere gün içinde aşı sevki yapıyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımızın aldıkları randevuya gitmeleri gerekir"

Aile sağlığı merkezlerinde de BioNTech aşılarının yapıldığını anımsatan Arslan, "Samsun'da aşı kapasitemiz günde 16 bin civarındadır ama vatandaşımızın aldığı randevu 3 bin 500 ile 4 bin civarında. Toplumsal bağışıklığın kazandırılması için aşı randevusu sayısının artması bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Arslan, BioNTech aşılarının 80 derecede son kullanma tarihine kadar saklanabildiğini ancak aile sağlığı merkezleri ve hastanelerde 2 ile 8 derece arasında 30 gün muhafaza edilebildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BioNTech aşıları, altışar dozluk flakonlar halindedir. Mutlaka vatandaşlarımızın aldıkları randevuya gitmeleri gerekir. Flakonları açtığımız andan itibaren 6 saat içinde kullanmamız gerekir. Vatandaşlarımız randevusuna gelmediği zaman aşıları imha etmek zorunda kalıyoruz. Bunları yaşamamak ve toplumsal bağışıklığı kazanmak için sağlık çalışanları ellerinden gelen mücadeleyi verirken, vatandaşlarımızın da aşı konusunda biraz daha titiz davranması gereklidir."

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title