Haberler

Samsun'da AK Parti'nin Yüzü Güldü

Samsun'da 30 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Ak Parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ve 17 ilçeden 16'sının kazanarak önemli başarıya imza attı.

Samsun'da 30 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Ak Parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ve 17 ilçeden 16'sının kazanarak önemli başarıya imza attı. Bir ilçede ise, Belediye Başkanlığı yarışında MHP'li aday galip geldi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği bilgilere göre Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için listede 908 bin 20 kayıtlı seçmenin bulunduğu 3 bin 535 sandıkta, 810 bin 832 kişi oy kullandı. 770 bin 721 oy geçerli sayıldı. 40 bin 111 oy geçersiz sayıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayları için Ak Parti 422 bin 607 oy alırken, MHP 190 bin 634 oy, CHP ise 122 bin 386 oy aldı. 3 dönemden bu yana belediye başkanlığı yapan Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, 4'üncü kez kazanırken, ilk kez siyasete giren MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ferhat Günaydın, ikinci sırada yer aldı. CHP'nin adayı eski DSP Samsun milletvekili Tarık CEngiz ise, üçüncü oldu.

AK Parti Samsun'da önemli bir başarıya daha imza attı. 17 ilçenin 16'sını da kazanan AK Parti, daha önce kendisinde olan Asarcık İlçesi'ni MHP'ye kaptırdı. Atakum, Yakakent ve Tekkeköy ilçelerini elinde bulunduran CHP ise Samsun'da seçim kazanamadı.

Seçim sonuçlarını Ak Parti İl Başkanlığı'nda takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yerel seçim süreci, zaman içerisinde farklı bir havaya girdi. Ancak bugün gelinen noktada bu havanın sonucu olarak, halkımızın AK Parti iktidarına verdiği açık bir güvenoyudur. Kim ne derse desin, nasıl bir tutum içerisinde bulunursa bulunsun halkımız partimize, hükümetimize, Sayın Başbakanımız Erdoğan'a güvenini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu güvene layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Nasıl ki 12 yıldır daha refah bir Türkiye için çalıştıysak, aynı şekilde bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title