Haberler

Samsun'da 8 Bin Aileye Kömür Yardımı Yapılacak

Samsun'da, 2007 Yılı Kış Döneminde Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Sydv) Tarafından 8 Bin Aileye Kömür Yardımı Gerçekleştirileceği Belirtildi.

Samsun'da, 2007 yılı kış döneminde Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 8 bin aileye kömür yardımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) tarafından Bakanlar Kurulu'nun kararı doğrultusunda fakir ailelere ücretsiz kömür yardımları başladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 522 bin 415 ton kömür dağıtımı yapılması planlanırken, bu yıl Samsun Valiliği SYDV tarafından 5 bin 805 ton kömürü, 8 bin muhtaç aileye ulaştıracak. Samsun SYDV Müdürü Cemile Aygül, geçen yıl 4 bin ton kömür dağıtımının yapıldığını, rakamın bu yıl artırıldığını söyledi. 500 kilogram olan kişi başı kömür yardımının 700 kilograma çıkarıldığını dile getiren Aygül, kömürlerin dağıtıma önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti.

(MD-SA)

21.09.2007 15:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title