Haberler

Samsun'da 25 Milyon Dolarlık Sağlık Yatırımı

Samsun'da, Birleşik Sağlık Grup A.ş. Tarafından İlk Etapta Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi Konusunda Hizmet Verecek 25 Milyon Dolar Yatırımlı Medimarin Hastanesi'nin Temeli, Görkemli Bir Törenle Atıldı.

Samsun'da, Birleşik Sağlık Grup A.Ş. tarafından ilk etapta kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi konusunda hizmet verecek 25 milyon dolar yatırımlı Medimarin Hastanesi'nin temeli, görkemli bir törenle atıldı.

Canik beldesinde 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan Medimarin Hastanesi, 25 milyon dolar yatırımla özel sektör tarafından tek kalemde yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. 150 yatak kapasitesine sahip olan hastane, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi alanında Türkiye ve bölge ülkelerine hizmet verecek. Yurtdışı ağırlıklı Rusya, Ukrayna'dan da hastaların kabul edileceği hastane, 19 Mayıs 2008 yılında hizmete girecek.

Canik beldesi Yeni Mahalle'de yapımına başlanan hastanenin temel atımı için tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, daha önce yatırım alanı olarak görülmeyen sağlık sektörünün, son yıllarda cazip yatırım alanları arasına girdiğini söyledi. Güzeloğlu, sağlık sektörünün güçlenmesinin önemine değinerek, önleyici ve tedavi edici olarak tanımlanan sağlık sektöründe gelişmiş hizmet verilmesini sağlamanın kamunun görevi olduğunu hatırlattı. Sağlık alanında boşlukların giderilmesi, eksiklerin tamamlanması ve hizmet kalitesinin artırılmasının özel sektörün görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Güveloğlu, Medimarin Hastanesi'nin Karadeniz'in en büyük şehri Samsun'u ve çevresini güçlendireceğini kaydetti.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Türkiye'de sağlık alanında yatırımların artırılması, uluslararası alanda 100 milyar dolar piyasası bulunan sağlık sektöründe yer alınması için gerekli çalışmaların yapıldığını, özel sektörün yaptığı sağlık yatırımları ile Türkiye'de sağlık sektörünün hizmet kalitesinin artacağını ve halkın daha iyi hizmet alacağını kaydetti.

70'li yıllarda Samsun'da 5 hastane varken, bu sayının şuan 30'u ulaştığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, bir ülkenin çeşitli kriterlerle gelişmişlik düzeyinin ölçüldüğünü, buna son dönemlerde sağlık sektörünün de dahil olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, yapılacak yatırımın beldede kabuk değişikliğinin önemli bir adımı olduğuna dikkat çekerek, bu tür yatırımlara her türlü desteği verecekleri dile getirdi.

Yapılacak hastane hakkında bilgi veren Birleşik Sağlık Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Hastanenin projesi 2 aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. 19 Mayıs 2008 tarihinde bitirilmesi planlanan hastanemiz 20 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. 150 yataklı hastanede VİP, özel ve normal odalardan oluşacak. Toplam yatırım 25 milyon dolardır. Özel sektörün bir kalemde Samsun'a yaptığı en büyük yatırımdır. Hastanemiz birinci aşamada kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi alanında hizmet verecektir. En son teknoloji donanımının yanına marka olmuş olan ortaklarımızla toplam kalite anlayışıyla hizmet vereceğiz. Hastane sadece Samsun ve Karadeniz'e hizmet vermeyecek. Hasta turizmiyle yurtdışından, hasta transferleri yapacağız. Rusya ve Ukrayna'ya da gerekli girişimlerimizi yaptık ve olumlu karşılandı. Diğer ülkelerde çalışma başlatacağız" diye konuştu.

Hastane doktorlarından ve Birleşik Sağlık Grup A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Şahin ise dünyada kalp hastalıklarından ölenlerin sayısının gün geçtikçe artığını vurgulayarak, gelişmiş ülkelerde ölüm oranının yüzde 25, gelişmemiş ülkelerde yüzde 50 olduğunu söyledi. Çeşitli halk oyunu gösterilerinin ardından, kurban kesilerek dua edildi. Daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Birleşik Sağlık Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez aynı anda butona basarak temele ilk harcı akıttı.

Törene, ilk kademe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, sağlık sektörü çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(MD-SA)

21.03.2007 17:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title