Haberler

Samsun'da 2016'da 2 Bin 411 Hükümlü Kamu Yararına Çalıştı

SAMSUN'da Denetimli Serbestlik kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise şu ana kadar 982 hükümlünün, okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde kamu yararına çalışarak cezalarını infaz ettikleri belirtildi.

SAMSUN'da Denetimli Serbestlik kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise şu ana kadar 982 hükümlünün, okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde kamu yararına çalışarak cezalarını infaz ettikleri belirtildi.

Suça karışmış kişilerin sosyal yaşamda takibini sağlayan ve suçluların topluma kazandırılmasını amaçlayan denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında Samsun'da kamu yararına çalışarak cezalarını infaz eden hükümlü sayısı ile ilgili kamu oyuna bilgi verildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yargı çerçevesi kapsamında 2016 yılında toplam 2 bin 411 hükümlü, 2017 yılında ise 982 hükümlünün okul, adliye binaları, cami, park ve bahçeler, muhtarlıklar ve belediyelerde herhangi bir ücret almadan kamu yararına çalışarak cezalarını infaz ettikleri belirtildi. Denetimli serbestlik uygulamasının, hükümlülerin cezalarını Ceza İnfaz Kurumunda çektirmek yerine topluma verdikleri zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak zararın geri ödenmesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir yaptırım olduğu belirtilerek bu bağlamda hükümlülerin sosyalleşmesi, çalışma alışkanlığı, disiplin elde etmesi aynı zamanda da kamu ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığı ifade edildi.

2015 yılında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Samsun İl Müftülüğü arasında hükümlülerin kamu yararına çalıştırılmasına yönelik imzalanan işbirliği protokolü imzalandığı belirtilirken bu protokol gereğince Asarcık, Kavak, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadım İlçelerinde bulunan camilerin iç ve dış mekanları ile çevre temizlik ve bakım onarım işleri denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetim ve gözetimindeki hükümlüler tarafından yerine getirildiği ifade edildi. Görevlendirilen hükümlülerin belli belirsiz aralıklarla müdürlüğe ait denetim ekibi tarafından denetlendiği ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Kamu yararına ücretsiz zorunlu çalışma infazın iki yönünü ortaya çıkarmaktadır. Birincisi infazın toplum içinde yapılması nedeniyle toplum adaletin yerine geldiğini görebilmekte, ikincisi de hükümlüklülerin aileleriyle birlikte toplum içinde kalabilmesi dolayısıyla toplumsal dışlanmanın daha az yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Bu vesile ile hükümlüler toplumla iç içe kalabilmektedir. Hükümlünün kamu yararına çalışması aynı zamanda kişinin öz disiplin kazanmasına ve zaman yönetimi tecrübesi elde etmesine imkan sağlamaktadır. yapılan uygulamalar suç tekrarlarını azaltan unsunlar olarak kabul edilmektedir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Yapılan protokolle birlikte camilerin  genel temizlik, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarında çalışan hükümlüler aynı zamanda dini konularda eğitilmek ve bilgilendirilmek istedikleri takdirde, camilerimizdeki din görevlilerinden Kuran-ı Kerim öğrenebilmekte, dini vecibelerinin yerine getirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olunmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol uyarınca okullarda da bakım, onarım ve temizlik işlemleri denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesinde kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülüğü bulunan hükümlüler tarafından yapılmaktadır."

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title